До Центральної виборчої комісії надійшли документи перших кандидатів у Президенти. Намір посісти найвищу посаду держави виявили народні депутати від «НУ—НС» Анатолій Гриценко та лідер громадської ініціативи «Фронт змін» Арсеній Яценюк, перший секретар Компартії Петро Симоненко, а також один із засновників юридичної фірми «Магістр§Партнери» Олег Рябоконь. Внесли кандидати й грошову заставу в сумі 2,5 мільйона гривень, повідомляє УНІАН.
За словами Анатолія Гриценка, кошти для застави йому допоміг зібрати український народ. «Люди, яких я не знаю, люди, які не висунули жодної умови — ні стати міністром, ні губернатором, ні віддати якийсь завод», — сказав він.
Петро Симоненко для застави використав кошти партії, а Арсеній Яценюк — власні кошти.
Як повідомила прес-служба ЦВК, сьогодні має відбутися чергове засідання комісії, на якому розглядатиметься питання про реєстрацію кандидатів на посаду Президента України на виборах Президента України 17 січня 2010 року.
***
Учора відбувся ХХІ з’їзд Всеукраїнського об’єднання «Свобода», на якому одноголосно було ухвалено рішення про висунення Олега Тягнибока кандидатом у Президенти України. Участь у голосуванні брали 472 делегати.
22 жовтня 2009 року. Чергове засідання Центральної виборчої комісії.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.