Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко зустрівся 21 жовтня із Віце-маршалком Сейму Республіки Польща паном Єжі Шмойдзіньскі (на знімку праворуч). Учасники зустрічі обговорили низку питань щодо роботи парламенту, зокрема, покращення взаємодії груп дружби Україна-Польща, політичної складової початку виборчих перегонів, стратегічного партнерства, а також проблем, пов’язаних із підготовкою до проведення Євро-2012.
Зокрема, М. Томенко поінформував польського колегу про розблокування роботи українського парламенту та зупинився на розглянутих останнім часом законопроектах. Він повідомив про ухвалення Верховною Радою закону про вибори до місцевих рад, які відбудуться 30 травня наступного року, а також про початок президентської виборчої кампанії в Україні.
М. Томенко висловився «за зміну риторики виборчої кампанії». «Якщо кампанія буде брудною, виборці просто не прийдуть на вибори, — сказав він. — Кампанія повинна бути конструктивною, щоб не соромно було за Президента».
Заступник Голови Верховної Ради заявив, що виборча кампанія повинна відбуватися навколо майбутнього України, а не навколо прізвищ кандидатів у Президенти країни. «Необхідно забезпечити стабільність, порядок у країні, бо можемо отримати Президента, але зруйнувати країну», — зазначив М. Томенко.
У свою чергу, Віце-маршалек Сейму Республіки Польща пан Єжі Шмойдзіньскі зазначив, що «не буває легких парламентських чи президентських виборів — чи то у Польщі, чи то в Україні». За його словами, виборчі штаби використовують різні брудні технології, вважаючи, що «чим гостріше зіграють, тим краще кандидату». Він висловився за те, щоб політики серйозно говорили про серйозні справи, економіку, ситуацію у країні. «Може статися так, що переможець стоїть у зовсім зруйнованій країні», — наголосив Єжі Шмойдзіньскі.
Віце-маршалек Сейму Республіки Польща також наголосив, що Україна була і залишається стратегічним партнером Польщі, та з огляду на наближення Євро-2012 побажав, щоб Україна подолала всі перешкоди і взяла участь у чемпіонаті разом з Польщею у форматі 4х4. У свою чергу, заступник Голови Верховної Ради зазначив необхідність «утримати Євро від політичних дискусій».
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.