Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловлює сподівання, що Кабінет Міністрів України і Міжнародний валютний фонд, незважаючи на непросту економічну ситуацію, дійдуть згоди у питанні продовження співпраці Фонду з нашою державою. Про це В. Литвин заявив під час зустрічі з головою Місії Міжнародного валютного фонду в Україні пані Джейлою Пазарбазіолу в середу.
Під час зустрічі сторони обговорили поточну економічну і політичну ситуацію в Україні. При цьому голова Місії МВФ повідомила, що Фонд «стурбований прийняттям у Верховній Раді закону про підвищення мінімальних соціальних стандартів, оскільки він серйозно ускладнить виконання державного бюджету в Україні, а показник дефіциту бюджету значно перевищить 8 відсотків, що суперечить попереднім домовленостям з МВФ».
У зв’язку з цим Голова Верховної Ради України висловився за необхідність визначитися з тим, «як допомогти, як забезпечити виживання найбіднішим людям». Він підкреслив, що сьогодні потрібно проводити зважену економічну політику та мати об’єктивну картину виконання бюджету поточного року, адже без цього неможливо сформувати реальний бюджет на наступний рік. «Уряд робить неймовірні зусилля, аби утримати ситуацію, але усі пов’язані виборчою кампанією і не хочуть говорити непопулярні речі», — сказав він.
Прес-служба Верховної Ради України.