Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 3-й тур. 20 жовтня.
Група Е. «Дебрецен» (Угорщина) — «Фіорентина» (Італія). 3:4. «Ліверпуль» (Англія) — «Ліон» (Франція). 1:2. «Ліон» — 9 очок, «Фіорентина» — 6, «Ліверпуль» — 3, «Дебрецен» — 0.
Група F. «Барселона» (Іспанія) — «Рубін» (Росія). 1:2. (Ібрагімович, 47 — Рязанцев, 2, Караденіз, 73).
«Інтер» (Італія, Мілан) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:2. Голи: Михалик, 5, Станкович, 35, Лусіо, 40 (автогол), Самуель, 47.
«Інтер»: Жуліо Сезар, Майкон, Лусіо, Самуель, Ківу, Камбьяссо (Вієра, 85), Дзанетті, Станкович (Матерацці, 86), Снейдер, Мунтарі (Суазо, 46), Ето’О. Тренер — Жозе Моуріньо.
«Динамо»: Богуш, Єременко, Хачериді, Алмейда, Маграо (Бетао, 70), Шевченко, Вукоєвич, Михалик, Ярмоленко, Нінкович (Гусєв, 69), Мілевський (Кравець, 90+3). Тренер — Валерій Газзаєв.
Попереджено: Станковича, 24, Майкона, 30, Алмейду, 32, Ківу, 52, Шевченка, 61, Мілевського, 68, Вукоєвича, 82, Дзанетті, 84.
Арбітр — Мартін Аткінсон (Англія).
Мілан. «Джузеппе Меацца». 34 721 глядач. 8 градусів. Дощ.
Група G. «Рейнджерс» (Шотландія) — «Уніря» (Румунія). 1:4. «Штутгарт» (Німеччина) — «Севілья» (Іспанія). 1:3. «Севілья» — 9, «Уніря» — 4, «Штутгарт» — 2, «Рейнджерс» — 1.
Група H. АЗ (Нідерланди) — «Арсенал» (Англія). 1:1. «Олімпіакос» (Греція) — «Стандард» (Бельгія). 2:1. «Арсенал» — 7, «Олімпіакос» — 6, АЗ — 2, «Стандард» — 1.
Напередодні зустрічі в Мілані наставник киян Валерій Газзаєв обіцяв, що його команда продемонструє зовсім іншу гру, ніж у Барселоні. Головне — якіснішу. І його слова не розійшлися з ділом. Не можна сказати, що у динамівців все йшло мов по маслу. Зрозуміло, що вони помилялися, не реалізували кілька морментів. А як могло бути інакше? Адже в нинішньому «Динамо», котре ще тільки створюється, чимало необстріляних футболістів, яким бракує досвіду поєдинків саме на такому — найвищому рівні. Це для них своєрідна школа мужності.
І вони його здобувають, той досвід, набиваючи гулі, інколи діючи через не можу. Характерним у цьому плані був поєдинок з «Інтером» — лідером чемпіонату італійської Серії А. З першого торкання до м’яча футболісти «Динамо» дали зрозуміти, що гратимуть на повну потужність.
Уже на третій хвилині вони могли забити. Але після подачі кутового у порожні ворота не влучив Андрій Ярмоленко. Однак цей епізод жодним чином не збив агресивний настрій гостей, бо із взяттям воріт суперника динамівці не забарилися. Ініціативу виявив Тарас Михалик, котрий, з усього видно, дуже скучив за грою. Він потужно і влучно пробив майже з лінії карного майданчика. Все було дуже ефектно: м’яч чиркнув об бокову стійку і від неї відскочив у ворота.
Після цього ще хвилин шість—сім наші диктували умови. Потім гра дещо вирівнялася. Але динамівці за найменшої нагоди намагалися гостро атакувати, поводячись досить упевнено. А на 26-й хвилині вони мали прекрасну нагоду збільшити рахунок. До атаки підключився Роман Єременко, пройшов правим флангом і зробив точну передачу на Андрія Шевченка. Той небезпечено пробив головою, але м’яч пролетів поряд з боковою стійкою. Голевий момент.
Зрозуміло, що господарі всіма силами намагалися змінити хід поєдинку, налагодити контргру. Одного разу їм вдалася миттєва контратака. І Станкович, котрий вискочив на простір, пробив низом, бо Богуш, дідько його знає навіщо, побіг на зближення з гравцем «Інтера», залишивши ворота. Рівновагу було встановлено. Звичайно, київський воротар в тому епізоді піддався емоціям. Однак у багатьох інших моментах він діяв розсудливо, корисно і не раз рятував команду.
На щастя , ця невдача не знітила наших і вони продовжували атакувати, загрожувати воротам Жуліо Сезара. Нарешті, заробили кутовий. Подача Жерсона Маграо скоріш була прострілом. І таким сильним, що Лусіо, намагаючись винести м’яча подалі від воріт, навпаки, зрізав його в сітку. Знову гості вийшли вперед.
Отак і дограли перший тайм. А на початку другогого — з кутового, котрого, по ідеї,  не було, господарі зрівняли рахунок. Щоправда, доля подарувала нам іще один надчудовий шанс на 73-й хвилині, коли Шевченко вийшов сам на сам із Жуліо Сезаром, але наш найдосвідченіший і найкорисніший гравець цього разу промахнувся. Дуже шкода, але що вдієш... 
Валерій Газзаєв традиції не порушив і похвалив свою команду і за результат, і за гру.
— Ми зустрічалися з чудовою командою, у складі якої виступають висококласні гравці і яку очолює прекрасний тренер. Однак схильний до того, що саме ми більшою мірою повинні бути розчаровані нічиєї, ніж «Інтер». Але нічого, попереду ще три матчі. Зараз практично всі команди в нашій групі набрали однакову кількість очок. І все починається спочатку, тож іще нічого не ясно. 
— Правда, що Мілевський грав не зовсім здоровим? 
— Так, він трохи застудився. Але провів видатний матч. 
— То можна казати, що сьогодні остаточно розвіявся міф про те, що в цій групі є два чітко виражених фаворити? 
— Хоч би як ми з вами приндилися, а «Барселона» й «Інтер» — клуби з багатими традиціями. Вони, справді, вважалися фаворитами в нашій групі. Але і «Динамо», і «Рубін» намагаються себе якось зарекомендувати. Нашу групу справедливо вважали найсильнішою. І результати матчів це лише підтверджують. Цей квартет унікальний тим, що він складений із чемпіонів своїх країн. «Барселона» і «Інтер» — великі гранди, але бувають такі моменти, коли молоді, амбіційні команди проявляють себе. А нинішнє «Динамо» — саме молода і дуже перспективна, по суті, робить свої перші кроки. Багато наших гравців тільки освоюють великий футбол.
Жозе Моурівньо запитали: як йому нинішній Шевченко?
— Мене він не здивував. Я очікував від нього саме такої гри, бо я дивився останні матчі за участю «Динамо» і бачив, що Шевченко додавав від зустрічі до зустрічі. Він зараз перебуває в гарній формі, має високу швидкість. Я радий за нього, він став грати набагато краще, ніж в останні роки.
— Чи можна за грою й результатом зробити висновок, що «Динамо» набагато сильніше за «Дженоа»? Можливо, сьогодні «Інтер» дещо зверхньо поставився до чемпіона України? 
— Матчі всі різні. Ми прекрасно знали, що «Динамо» — дуже якісна команда. Її ми високо оцінили вже давно. Отож, жодної неповаги. 
— Чи думали, що після трьох матчів матимете лише три очки? 
— Дивного тут мало, бо вже багато говорилося, що наша група дуже сильна. Потужності майже рівні і можливості у всіх неабиякі. Гадаю, що матч останнього туру «Динамо» — «Барселона» в Києві буде не тільки завершальним, а й вирішальним. І для нас на динамівському полі буде дуже важкий матч. Але і киянам буде нелегко, бо в тій грі ми зможемо розраховувати на інший набір футболістів. Цілком імовірно, будуть готові зіграти Меліто, Балотеллі. Можливо, й Мотта. 
— Чому «Інтер» успішно грає в національній першості, а в Лізі чемпіонів не так яскраво і переконливо?
— Зачекайте трохи. Попереду ще три матчі в Лізі.
— Перемога «Рубіна» в Барселоні засмутила чи порадувала вас? 
— Однозначно не відповім. Мене цікавить насамперед гра моєї команди. Напевно, перемога «Рубіна» — позитивний результат для всіх команд нашої групи, крім «Барселони». Адже завдяки цьому результату боротьба в групі стала відкритою для всіх. Упевнений, що гостра суперечка збережеться аж до останнього туру. З цієї точки зору можна сказати, що перемога «Рубіна» мене порадувала...
Коли українські журналісти залишали стадіон і прямували до автобуса, котрий мав відвезти їх до аеропорту, вболівальники вже розійшлися. Їх узагалі цього разу зібралося на подив мало. Вони не заповнили й половини місць на трибунах. А якщо врахувати чималу кількість прихильників «Динамо» і «Мілана» (останні прийшли повболівати проти одвічного суперника і сусіда), то ловиш себе на думці, що, либонь, «тіфозі» не до кінця вірять у щасливу зірку Жозе Моуріньо і його футболістів саме у Лізі чемпіонів. Але не будьмо категоричними і зачекаймо, як нам порадив португальський фахівець.
 
Мілан—Київ.
На знімках: дуже старанно зіграв у Мілані Євген Хачериді. От і тепер він виграв двобій у Давіда Суазо; Андрій Шевченко (праворуч), безперечний лідер динамівців, і отой Лусіо, який забив м’яча у власні ворота.
Фото Володимира КОТЛЕНКА.
Дякуємо керівництву ФК «Динамо» за допомогу в підготовці цього репортажу.