У Києві перебувають представники Ради Європи. Учора керівництво держави, Голова Верховної Ради Володимир Литвин та Президент України Віктор Ющенко, провели зустрічі з новообраним Генеральним секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом.
Представники Ради Європи перебувають в Україні з нагоди проведення в Києві п’ятої сесії Форуму Ради Європи «За майбутнє демократії». Під час зустрічей було обговорено актуальні аспекти участі України в Раді Європи, зокрема, хід впровадження в Україні конституційної реформи, реформ виборчого законодавства, судової системи тощо.
Під час візиту представників Ради Європи до України передбачається також обговорення питань виконання Плану дій Ради Європи для України на 2008—2011 роки, а також ролі Ради Європи у міжнародному визнанні Голодомору 1932—1933 років в Україні.
Президент України Віктор Ющенко також зустрівся з доповідачем Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з проблематики Голодомору та масового голоду на терені колишнього СРСР, віце-президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу. Доповідач ПАРЄ також мав зустрічі з членами парламентської делегації України в ПАРЄ, представниками фракцій Верховної Ради України, науковцями та представниками неурядових організацій, які досліджують тему Голодомору, ознайомився з архівними матеріалами з цієї проблематики.
Проблеми європейської інтеграції України також обговорювалися на зустрічі заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка з віце-маршалком Сейму Республіки Польща паном Єжі Шмойдзіньскі.