Ще два — у відповідь на конфлікт із сином. А життя дівчини оцінили в десять тисяч гривень
Наприкінці вересня кілька нетверезих молодиків, прогулюючись вночі біля ресторану «Корона» у місті Світловодську, щоб було веселіше, стріляли у повітря з обрізу рушниці та голосно реготали. Така поведінка не сподобалася мешканцеві будинку № 38 Б по вул. Приморській. Виглянувши з лоджії, він зробив порушникам спокою зауваження. У відповідь отримав кулю. Після цього інші мешканці будинку викликали міліцію. Тим часом «весела компанія» перемістилася до парку ім. Шевченка, де від рук того ж молодика дістав поранення співробітник міліції з Кременчука. І хоча оперативно-пошукова група у складі працівників світловодської міліції та кіровоградської спецроти швидкого реагування «Беркут» знайшли і затримали одного злочинця, проте біди він встиг накоїти чимало. Принаймні, один із потерпілих нині перебуває у тяжкому стані в центральній районній лікарні.
А вже через кілька днів у Долинському районі прямо на вулиці застрелили 60-річного бізнесмена, жителя Криворізького району Дніпропетровської області. Як виявилося — через конфлікт інтересів. Постраждалий мав на території Долинського району сільськогосподарські угіддя. Тож коли у нього перед однією з криворізьких фірм виникли боргові зобов’язання, на поле соняшника за рішенням суду був накладений арешт. Для збирання заарештованого судові виконавці найняли кілька комбайнів у сина місцевого фермера. У день збирання дніпропетровський підприємець приїхав на своє поле і влаштував розбірки з власником найнятої сільськогосподарської техніки. Мовляв, усі борги погашено, тому ніхто не має права збирати його врожай... Чим закінчилася розмова — достеменно невідомо, однак наступного дня біля одного з місцевих магазинів батько власника сільгосптехніки вже чекав зачинателя скандалу. А коли той з покупками вийшов на вулицю, кілька разів холоднокровно вистрілив. Потерпілий помер на місці.
Опинилася під вартою й ще одна особа, людське життя для якої теж нічого не варте. 38-річну жінку було затримано під час передачі п’яти тисяч гривень «замовному вбивці». Загалом же життя своєї 15-річної землячки вона оцінила в десять тисяч гривень. Сигнал про те, що жінка шукає виконавця замовного вбивства, надійшов до лінійного відділу міліції станції Кременчук. Правоохоронці підготували на роль вбивці працівника однієї зі своїх оперативних служб. Він отримав від замовниці завдаток та обговорив умови виконання злочину. Згодом її вивезли до родичів в один із районних центрів. За легендою, дівчина не доїхала до місця призначення, і міліція оголосила її в розшук. Згодом «кілер» прозвітував замовниці про «виконання роботи» і отримав ще п’ять тисяч гривень.
Кіровоградська область.