У Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності опрацьовано пропозиції до проекту закону про прокуратуру. 
Голова підкомітету з питань парламентського контролю та законодавчого забезпечення реформування органів прокуратури Юрій Прокопчук на засіданні комітету доповів про стан підготовки законопроекту (реєстр. №2491) до другого читання. За його словами, від суб’єктів законодавчої ініціативи до законопроекту надійшло 189 пропозицій та поправок, які опрацьовано та внесено до порівняльної таблиці.
Під час обговорення пропозицій та поправок члени комітету відзначили, що серед них є такі, які за своїм змістом докорінно змінюють систему, організацію і порядок діяльності прокуратури та кардинально відрізняються від концепції, покладеної в основу законопроекту, прийнятого в першому читанні. Зокрема, в низці пропозицій та поправок пропонується запровадити такі поняття, як «імунітет» та «незмінюваність» прокурора, що, на думку народних депутатів, є неприйнятним. Члени комітету вважають за доцільне пропозиції та поправки, які не узгоджуються з положеннями Конституції України та іншими законодавчими актами, відхилити.
За наслідками обговорення комітет доручив голові підкомітету з питань парламентського контролю та законодавчого забезпечення реформування органів прокуратури Ю. Прокопчуку організувати опрацювання висновків Венеціанської комісії до проекту закону про прокуратуру після їх офіційного надходження до Верховної Ради України та внести на розгляд комітету остаточний варіант порівняльної таблиці до зазначеного законопроекту.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.