Україна надає великого значення поглибленню співпраці з Великобританією і розуміє необхідність наповнити реальним змістом партнерство між нашими країнами. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з керівництвом Корпорації Лондона (Лондонський Сіті).
На думку В. Литвина, ключова роль у цих процесах належить Корпорації Лондона — одному зі світових лідерів у фінансовому секторі.
За словами Голови Верховної Ради, Україна вкрай зацікавлена у розвитку українсько-британських відносин в економічній, фінансовій і торговельній сферах. В. Литвин нагадав, що об’єм британських інвестицій в українську економіку останнім часом становив 2 млрд. доларів США, і Великобританія посідає п’яте місце за обсягом закордонних інвестицій в Україну.
«Україна готова докласти зусиль для збільшення цієї цифри на порядок», — запевнив В. Литвин, зазначивши, що це є особливо важливим з огляду на необхідність підготовки України до чемпіонату «ЄВРО-2012».
Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанню стосовно регулювання земельних відносин в Україні.
На думку В. Литвина, у цій сфері для іноземних інвесторів існує «широке поле діяльності». Як приклад він навів той факт, що в Криму, згідно з офіційними даними, не обробляється 108 тис. га землі, висловивши думку, що іноземні інвестори можуть зробити свій внесок у розвиток півострова у цій сфері.
Ще одним перспективним напрямом двосторонньої співпраці, на думку Голови Верховної Ради України, є спільний пошук ринків збуту для реалізації екологічно чистої сільгосппродукції українського виробництва.
У свою чергу, головуючий Корпорації Лондона Вільям Фрейзер наголосив, що очолювана ним інституція готова допомогти Україні «у частині надання фінансових послуг та у сфері економіки фінансів». Ключовим питанням при цьому він назвав захист інтересів тих британських інвесторів, які вже працюють в Україні, «шляхом дотримання укладених контрактів на основі верховенства права».
Зліва направо: народний депутат України Наталія Королевська, головуючий Корпорації Лондона Вільям Фрейзер, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
Прес-служба Верховної Ради України.