Усі повинні піднятися на захист України — так вирішили депутати Мостиської міської ради на Львівщині.
Міський голова Мостиськ Сергій Сторожук виступив з ініціативою перерахувати з міського бюджету майже 120 тисяч гривень для потреб військових. У четвер більшість депутатів на сесії міськради підтримали це починання.
Виділені кошти підуть на потреби Мостиського прикордонного загону, чимала частина якого нині охороняє рубежі на сході України. На них закуплять намети, генератори, буржуйки, бензопили — все необхідне для служби в польових умовах.
Мостиська — райцентр на кордоні з Польщею, всього 10 тисяч жителів. Його бюджет — 7 мільйонів гривень, досить скромний, бо промисловість в загоні, люди перебиваються заробітками в сусідній країні.
120 тисяч — це чимала сума для Мостиськ. Грошей хронічно не вистачає, доводиться часто залучати до благоустрою та соціальних проектів бізнесменів та громаду. Але навіть у складних економічних умовах Мостиська вирішила допомогти прикордонникам, які відстоюють кордони нашої держави.
«Ми сподіваємося, що нашу ініціативу підтримають усі 700 райцентрів України, — розповів «Голосу України» міський голова Мостиськ Сергій Сторожук. — Якщо потрібно буде для армії, всі кошти віддамо з нашого бюджету. Хто допомагає нині війську — той за Україну. Ми повинні не шукати, хто винен, що армія опинилася в такому становищі, а допомагати. Коли не закриємо східних кордонів, то важко буде зберегти державу. Якщо завтра ворог зайде вглиб країні — ніхто не заховається. Тому всі ми маємо піднятися на захист України».
 
Львівська область.