Ще в Києві після поєдинку «Динамо» з «Оболонню» мені вдалося поставити кілька запитань Валерію Газзаєву.
— Як оціните кондиції Кравця та Михалика?
— Вони дуже багато тренувалися. Але обидва протягом півроку залишалися без ігрової практики. Ми хоч і намагаємося форсувати їхню підготовку, але, як відомо, для народження дитини необхідно дев’ять місяців. Тут ситуація майже аналогічна — є певні етапи, котрі необхідно пройти. Особливо з огляду на те, що і Михалик, і Кравець мали дуже серйозні травми. Але Тарас уже зіграв і за національну збірну. Нехай той матч із Андоррою, але, разом із тим, він провів на полі всі 90 хвилин гри. Це вже великий плюс. А ще перед поєдинком за збірну Михалик зіграв із «Арсеналом». Сьогодні, звичайно, на його діях позначилося це нашарування ігор, плюс важкий переліт з Андорри. Але динамікою відновлення форми Кравця і Михалика я цілком задоволений.
— Чи полетить на матч з «Інтером» Шовковський?
— Ні. У нього травма. Решта гравців, котрі сьогодні були в заявці, плюс іще два виконавці — вирушать із командою до Мілана.
— Ваше прохання про перенос матчу з «Оболонню» не задовольнили. Але, як то кажуть, немає добра без лиха. Ви отримали корисний спаринг із гонористим і непоступливим суперником. А коли він повів у рахунку, динамівці, як та вовча зграя, згуртувалися і кинулися рятувати поєдинок. Зрівняли рахунок і вирвали перемогу. Гадаю, це додасть команді додаткову позитивну енергетику перед зустріччю в Мілані. Чи не так?
— Кожна перемога надає позитивні емоції. А такий вольовий виграш, коли за вісімнадцять хвилин до завершення матчу програєш, але в підсумку домагаєшся успіху, особливо важливий. Тому я задоволений, і гадаю, що позитив у команді зараз, безперечно, є. Всі наші футболісти прекрасно розуміють, на який поєдинок ми вирушаємо. Ця зустріч може стати історичною для кожного з них і для клубу загалом. Тому ми повинні докласти максимум сил, уміння, майстерості, волі і характеру для того, щоб домогтися позитивного результату. Саме з таким настроєм вирушимо до Італії. Як складатиметься матч, сказати складно. Але насмілюсь стверджувати, що гра в Мілані буде зовсім іншою у порівнянні з поєдинком у Барселоні...
Учора двома рейсами динамівці, їхній супровід, журналісти і група підтримки вилитіли на Апенніни. Команда зупинилася в готелі «Меліа Мілано», журналісти — «НГ Джоллу Пресідент». Після прильоту, обіду і відпочинку на стадіоні «Сан-Сіро» відбулася прес-конференція Валерія Газзаєва. А після неї розпочалося тренування «Динамо». Журналісти на цій знаменитій арені відвідали ще й музей світового футболу. Погода тут майже така, як і в Києві.
А сьогодні всі ми чекатимемо початку поєдинку «Інтер» — «Динамо». Він почнеться о 21.45 (за київським часом).
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Мілана).