Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 10-й тур.
«Чорноморець» — «Закарпаття». 2:0. 2 800 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Голи: Ребенок, 24, Мельник, 28.
«Кривбас» — «Зоря». 4:0. 
1 200 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Голи: Максимов, 13, 40, Бартулович, 69 (п), 77. Вилучено Опрю («Кривбас», 75, друге попередження).
«Ворскла» — «Металург» Д. 1:2. 500 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Маркоскі, 12 — Маріо Сержіо, 80, Мхітарян, 90+2.
«Металург» Зп — «Дніпро». 1:3. 6500 глядачів. Рефері — Венгер (Київ). Голи: Польовий, 49 — Ротань, 5, Селезньов, 26, Гоменюк, 29.
«Динамо» — «Оболонь». 2:1. 7 000 глядачів. Рефері — Шмигельський (Львів). Голи: Мілевський, 74, Шевченко, 80 — Яворський, 72.
«Іллічівець» — «Металіст». 0:2. 5 000 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Коельо, 7, 59.
«Шахтар» — «Карпати». 5:1. 40 371 глядач. Рефері — Іщенко (Київ) . Голи: Фернандіньо, 6 (п), 58, Жадсон, 14 (п), Адріано, 76 (п), 87 — Голодюк, 68.
«Таврія» — «Арсенал». 2:2. 8 100 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Ідахор, 46, Гігіадзе, 60 (п) — Єщенко, 14, Воробей, 52. Вилучено Литовченка («Арсенал», 59, друге попередження).
Бомбардири: Адріано («Шахтар»), Селезньов («Дніпро»), Мілевський («Динамо») — по 6 м’ячів.
Команди чільної групи здобули переконливі перемоги. Скажімо, найлегше було «Шахтареві», котрий уже в дебюті зустрічі з «Карпатами» дістав надсолідну фору у вигляді двох пенальті, призначених у ворота львів’ян. І скористався ними легко і вправно. До речі, київський рефері Ігор Іщенко в другому таймі ще раз покарав львів’ян одинадцятиметровим. Але не це було визначальним, а те, що «гірники» переважали львів’ян за багатьма компонентами.
Утім, незважаючи на такий рахунок, футболісти «Карпат» не мали вигляду приречених. І чинили пристойний опір господарям. Однак сили і можливості на сьогодні в цих клубів явно різні.
Дніпропетровці також не дали жодних шансів своїм сусідам запоріжцям на їхньому стадіоні. Упевнено почувалися в гостях і харків’яни. А от динамівцям домашня перемога далася нелегко, хоч «Оболонь» з різних причин не змогла виставити свій найсильніший склад. «Пивовари» грамотно побудували оборону і в першому таймі упевнено відбивали всі намагання лідера. А коли до завершення зустрічі залишалося всього нічого, оболонці забили господарям. Щоправда, гості такою радістю тішилися недовго, бо господарі швидко відігралися, а згодом вийшли вперед. І велика заслуга в цьому насамперед Андрія Шевченка, котрий вийшов на заміну. Він налагодив командні дії і забив переможний гол.
Варто, мабуть, відзначити першу перемогу багатостраждального «Кривбаса». Та ще й з таким великим рахунком. Удруге виграв «Чорноморець». Але це перший його успіх під орудою нового наставника Андрія Баля. Тож сподіватимемося, що у житті «моряків» почалася світла смуга.
На знімку: момент зустрічі «Динамо» і «Оболоні», з м’ячем (на передньому плані) динамівець Артем Кравець.
Фото Павла КУБАНОВА.