Минулої суботи, 17 жовтня, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів, у Києві відбулася масова акція протесту, проведена Федерацією профспілок України. Її гасло було «Бідності — ні», захисти свої права на гідну зарплату і пенсію».
На мітинг на майдані Незалежності зібралося близько 15 тисяч членів профспілок з усіх областей країни. Відкриваючи це зібрання, голова ФПУ народний депутат України В. Хара нагадав присутнім, що в лютому цього року Федерація профспілок увійшла в трудовий конфлікт з Кабінетом Міністрів України. Усі органи примирення, що розглядали цей конфлікт, визнали правоту Федерації профспілок і звернулися до Кабінету Міністрів з рекомендацією виконати законні конституційні вимоги ФПУ.
На жаль, уряд не виконує вимоги профспілок — мінімальна заробітна плата залишається нижчою за прожитковий мінімум, не вживаються заходи з ліквідації заборгованості із заробітної плати, а вона цього року ще збільшилася на 30 відсотків і становить нині більш як мільярд шістсот тисяч гривень.
Після мітингу пройшла народна хода до Кабінету Міністрів, де відбулося його пікетування. Учасники акції вручили резолюцію Всеукраїнської акції протесту профспілок уряду й секретаріату Президента України.
За матеріалами медіа-центру ФПУ.
На знімку: мітинг у центрі Києва.
Фото Сергія АНІЩЕНКА (Укрінформ).