Футбол. Сьогодні в Києві на НСК «Олімпійський» відбудеться матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Дніпропетровський «Дніпро» приймає данський клуб «Копенгаген». Початок зустрічі о 19:00.
Учора на головній спортивній арені країни відбулися передматчеві прес-конференції наставників команд і тренування учасників матчу. Першим із журналістами спілкувався тренер данців Столе Сольбаккен, потім розпочалося заняття гостей. Мирон Маркевич прийшов на «побачення» із представниками ЗМІ о 18:45. Тренування дніпрян стартувало о 19:15.
Із Дніпропетровська до Києва прибула чимала група підтримки. А ще раніше фани «Дніпра» звернулися до киян із закликом:
— Друзі, браття, для нашої команди і всіх дніпрян відбудеться непересічна подія — дебют у Лізі чемпіонів. Волею долі і Кремля матч пройде не у нашому місті, де, безумовно, зібралася б повна арена. Ми не можемо звинувачувати данську команду, яка не захотіла летіти до Дніпропетровська. Нині не той час, щоб засуджувати такі дії.
Матч відбудеться не десь, а в нашій столиці. Зрозуміло, багато дніпропетровських уболівальників прибуде до Києва. Але зважаючи на те, що тепер середина робочого тижня, приїдуть не всі бажаючі.
Але це домашній матч, і рідні трибуни повинні гнати команду вперед. Тому ми просимо й палко закликаємо киян прийти на НСК «Олімпійський» і заповнити стадіон для підтримки братньої команди. Ми з вами — одна сім’я, один народ. Дякуємо! Слава Україні!
Нагадуємо, що провести матч «Дніпра» з «Копенгагеном» доручено суддівській бригаді з Англії на чолі з 43-річним мешканцем Бірмінгема рефері ФІФА Андре Маррінером. Його асистенти — Даррен Канн і Гаррі Леннард. Четвертий арбітр — Кевін Френд.
Делегат УЄФА — бельгієць Жан-Поль Меві, суддівським спостерігачем буде болгарин Ічко Лозєв.