Міська влада Донецька звернулася до керівництва міліції із проханням провести всебічне розслідування шокуючого випадку, що стався із 7-річною дівчинкою в Пролетарському районі. Дитина перебуває в обласній дитячій клінічній лікарні у відділенні інтенсивної терапії і реанімації. За словами куратора відділення Сергія Москаленка, дівчинка була доставлена у непритомному стані із колото-різаними ранами голови, шиї, тулуба і кінцівок. Усього лікарі нарахували близько 70 ран. «Пацієнтка у важкому стані, боремося за її життя», — зазначив куратор відділення.
А ось хто завдав дівчинці стільки поранень, розбиратиметься міліція. Очевидці стверджують, що бачили поблизу місця, де знайшли дівчинку, бродячих собак, які терзали непритомне тіло. Того дня дитина вирушила до дачного селища, де жила її подружка. Дівчатка часто гуляли разом. Але до знайомого будинку школярка не дійшла. Сім’ю, де виховувалася дівчинка, називають неблагополучною: батьки зловживають алкоголем і шукати доньку кинулися не одразу. Лише ввечері, після того, як дитину доставили до лікарні, родичі дізналися про трагедію.
Перший заступник міського голови Донецька Микола Волков доручив міському управлінню охорони здоров’я забезпечити дитину всіма необхідними медикаментами. Міліція проводить перевірку обставин нещасного випадку. Поки що заяви медиків про те, що поранення на тілі дитини не схожі на укуси собак і завдані людиною, не знайшли свого підтвердження. Призначено судово-медичну експертизу.
До речі
Цими само днями собака бійцівської породи напала на 18-річну дівчину в Маріуполі. Господар вигулював пса на спортивному майданчику школи без намордника. Потерпіла госпіталізована із пораненнями обличчя, шиї і грудей.