Прокуратура Івано-Франківської області за результатами перевірок додержання законодавства про працю порушила 169 кримінальних справ. Як повідомила прес-секретар прокурора області Людмила Гласова, здебільшого вони стосуються несвоєчасної або повної невиплати заробітної плати. До судів скеровано 354 заяви про стягнення заборгованої зарплати на суму 647 тисяч гривень. Під час перевірок погашено 11,9 мільйона. Притягнуто до відповідальності 251 посадовця.
Зокрема, прокурор Івано-Франківська порушив кримінальну справу стосовно директора одного з приватних підприємств, який за наявності коштів на рахунку заборгував своїм працівникам 255 тисяч гривень. Стосовно цієї справи триває досудове слідство. Прокурор Калуша направив до суду кримінальну справу за обвинуваченням посадової особи ВАТ «Калузький завод комунального устаткування» за невиплату заробітної плати працівникам на суму 224 тисячі гривень. Також за наявності грошей.
Працівники прокуратури вважають проблемними питання виплати зарплатні в «конвертах», а також коли вона менша, ніж установлено законодавчо.