Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ціноутворення. Законопроектом (реєстр. №5152) пропонується визначити підстави запровадження державного регулювання цін і тарифів, види державного регулювання цін, порядок їх застосування, диференціюючи адміністративні та ринкові методи. 
До того ж проект містить положення про компетенцію Кабінету Міністрів України, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо запровадження державного регулювання цін та здійснення контролю за дотриманням його вимог.
Під час обговорення члени комітету висловили низку зауважень до проекту. Народні депутати вважають, що повноваження державних органів та органів місцевого самоврядування щодо визначення та реалізації цінової політики необхідно врегулювати більш детально. Зокрема, положення ст. 5 привести у відповідність до вимог Закону «Про Кабінет Міністрів України», відповідно до якого уряд забезпечує проведення державної політики цін та здійснює державне регулювання ціноутворення з обов’язковим інформуванням Антимонопольного комітету України. На думку парламентаріїв, вказані питання слід врегулювати в окремому розділі, яким доцільно доповнити проект.
Члени комітету вважають, що положення про запровадження ліцензування певного виду господарської діяльності як способу регулювання цін треба вилучити з тексту законопроекту, оскільки ці питання впорядковано іншими законодавчими актами, зокрема Законом «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Доцільно також, зазначалося на засіданні, встановити чіткий порядок отримання уповноваженими органами документів, необхідних для діяльності у сфері ціноутворення.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.