Цього тижня парламент розглядатиме особливо важливі для країни документи. Вчора на прес-конференції після погоджувальної ради Перший заступник глави парламенту Олександр Лавринович умовно розділив усі законопроекти, які слід розглянути народним обранцям, на три блоки: ті, що стосуються бюджету, економіки та соціального забезпечення населення.
Водночас парламентарій наголосив, що сьогодні робота в сесійній залі розпочнеться із розгляду питання про підвищення мінімальної зарплати і ще чотирьох інших так званих соціальних документів. Олександр Лавринович не заперечував, що всі вони й справді не мають належних висновків профільних комітетів. Однак, з його слів, за умов скороченої підготовки документів до розгляду в другому читанні це необов’язково.
Серед документів, які Верховна Рада повинна розглянути невідкладно, Олександр Лавринович назвав також призначення чергових місцевих виборів. Це питання мали б розглянути також сьогодні. На вівторок у розкладі парламентаріїв заплановано виступи Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ з приводу згвалтування неповнолітніх дітей.
Незважаючи на те, що вчорашню роботу погоджувальної ради Олександр Лавринович назвав «динамічною і спокійною», він не заперечив ймовірних ускладнень на сесійному тижні. Перший заступник Голови Верховної Ради також повідомив, що Партія регіонів не підтримуватиме коаліційний документ про скасування депутатської недоторканності.