З Полтави до Лисичанська виїхала піротехнічна група аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС в області. П’ятеро фахівців розміновуватимуть вулиці та житлові квартали міста у Луганській області, яке наші військові визволили від терористів. 

Крім професійного спорядження, група має на «озброєнні» два спецавтомобілі, що дає змогу працювати автономно. Її бійці мають неабиякий досвід знешкодження вибухонебезпечних предметів. Досить сказати, що вони брали участь у ліквідації наслідків вибуху складів боєприпасів біля села Новобогданівка Запорізької області.

Та й нині поступово звільняють від нерозірваних бомб величезну територію колишнього авіаційного полігона поблизу села Яреськи на Полтавщині. Втім, робота в Лисичанську матиме свою специфіку. Тож, за словами командира відділення Романа Абрамова, його підлеглі пройшли додаткову підготовку зі знешкодження так званих інженерних боєприпасів, зокрема протипіхотних і протитанкових мін. Працюючи у місті, особливу увагу приділятимуть безпеці його мешканців. Тим паче що після розмінування Лисичанська полтавські піротехніки працюватимуть і в інших населених пунктах на сході України.