У Польщі затримали 28-річного вінничанина, який три роки перебував у міжнародному розшуку. 22 жовтня його екстрадують в Україну, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ УМВС у Вінницькій області.

У січні 2006 року двічі судимий молодий чоловік після повернення з в’язниці вирішив заробити грошей. Коли дізнався, що його знайомий придбав новеньку «Хонду», запросив приятеля до себе в гості в батьківську квартиру. Мати працювала на заробітках у Польщі. Він сам проживав у Вінниці. Друг не встиг ще й поріг переступити, як отримав удар по голові. Непритомного господар квартири замотав скотчем, прив’язав до стільця. З кишень заручника забрав документи на автомобіль, посвідчення водія, паспорт і сорок гривень. Приватний нотаріус оформив на нього генеральне доручення на автомобіль друга. Наступного дня на підставі цього документа він продав авто у Києві на ринку.
Повернувшись до Вінниці, став думати, що робити із заручником. Але той, скориставшись нагодою, вистрибнув з вікна квартири з четвертого поверху. Свідки пригоди викликали швидку і покаліченого чоловіка доставили в лікарню. Він став інвалідом, але залишився живий. Прийшовши до тями, розповів про все міліції.
— Три роки зловмиснику вдавалося переховуватися у Польщі, де працює його мати, — каже старший інспектор з особливих доручень сектору бюро Інтерполу в Україні майор міліції Василь Панькевич. — У березні польські колеги затримали його у місті Свідниця, 22 жовтня передадуть нашим конвоїрам на запит слідчого управління ГУ МВС у Вінницькій області.
Затриманому інкримінують привласнення чужого авто та позбавлення волі людини. До речі, відібрану ним і продану іномарку повернули законному власникові.
 
Вінниця.