Поки в нашій країні немає поліції моралі, її роботу виконують громадські організації. Завтра в центрі столиці, на майдані Незалежності, жінки виступатимуть проти безчинств секс-мафії в Україні.
Ініціатор акції «Ех, залітні!» — жіночий рух FEMEN — обіцяє влаштувати потішний атракціон. Довгоногі красуні на своїх тендітних плечах тягнутимуть джип із незвичайними пасажирами, основними фігурантами секс-мафії: чиновником, силовиком і сутенером. У такий спосіб дівчата викриють спроби секс-мафії легалізувати проституцію під приводом наповнення бюджету.
За словами лідера жіночого руху Ганни Гуцол, активістки вимагають визнати проблему секс-туризму в Україні на державному рівні й дати юридичну та моральну оцінку цьому явищу. Також серед їхніх вимог — криміналізувати клієнтів, що користуються послугами проституток, заборонити в’їзд до нашої країни іноземцям, які були помічені в секс-турах, збільшити покарання за сутенерство та звідництво, посилити й активізувати боротьбу державних структур із секс-мафією.
— Ми вже рік добиваємося прийняття закону стосовно криміналізації клієнта, але поки що, на жаль, безрезультатно, — каже Ганна Гуцол. — Зараз розмір штрафу за заняття проституцією становить від 50 до 500 неоподатковуваних мінімумів, покарання за сутенерство — позбавлення волі на строк від 5 до 7 років. А насправді виходить, що факт проституції складно встановити, бо для доказу необхідний третій — свідок, який підтвердить факт оплати сексу. Випадки арешту сутенерів украй рідкі, а от повії обкладаються бандитським «податком». Секс-туризм як кримінальне явище дотепер не має юридичного визначення.
Національна кампанія боротьби із секс-індустрією в Україні «Україна — не бордель!», про яку вже писав «Голос України», стартувала влітку минулого року й одержала широку підтримку світової громадськості. Кампанія розвивається в кількох напрямах, один із яких FEMEN-Патруль — так звана жіноча туристична поліція. Під час щотижневих рейдів центральними вулицями Києва дівчата інформують гостей столиці, а також молодих українок про небезпеку та наслідки секс-туризму й проституції. Інша програма — DJ HELLp спрямована на пропаганду клубної культури, вільної від торгівлі людьми.