Перебуваючи з робочою поїздкою у Миколаївській області, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко взяв участь у нагородженні переможців акції «7 природних чудес Миколаївщини», яка проходила в рамках Загальнонаціональної акції «7 природних чудес України» за ініціативою народного депутата України Романа Забзалюка.

 

«Після того, як на загальнодержавному рівні було визначено 7 природних чудес України, декілька областей з унікальними природними ландшафтами, як, наприклад, Миколаївщина, провели регіональні акції та визначили сім найкращих природних чудес області», — сказав ініціатор акцій «7 чудес України» та «7 природних чудес України» М. Томенко.

За словами заступника Голови Верховної Ради, це дуже важливий і корисний конкурс, насамперед для області. «Такий конкурс додає унікальності і краси кожній області та дозволяє туристам розкрити усю історичну, природну, духовну багатобарвність певного регіону. Така підтримка природного ландшафту, його упорядкування та використання для оздоровлення і туризму є надзвичайно важливою і для Миколаївщини», — вважає він.

М. Томенко зауважив, що «зазвичай Миколаївщина сприймається як потужна промислова область, але тепер унікальність і різноманітність природних об’єктів, що підтвердила ця акція, додадуть нових позитивних характеристик Миколаївщини на карті України».

Заступник Голови Верховної Ради України вручив пам’ятні знаки Роману Забзалюку, членам оргкомітету акції, провідним миколаївським ЗМІ, що підтримували акцію, газеті «Голос України» та парламентському каналу «Рада». Окрім того, було відзначено ректора Миколаївського державного гуманітарного університету імені Петра Могили Леоніда Клименка.

До числа семи чудес Миколаївщини ввійшли:

Національний природний парк «Бузький Гард» (на знімку); Петропавлівський та Актівський каньйони; Трикратський ліс, заповідне урочище Лабіринт, Василева пасіка; Пелагіївка, регіональний ландшафтний парк Приінгульський; Волижин ліс та Ягорлицька затока; Мигійський каньйон; Тилігульський лиман.