Під час робочої поїздки на Житомирщину Голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив глибоку стурбованість тими процесами, які відбуваються в області. Зокрема, якраз напередодні приїзду глави парламенту на Житомирщину, райцентр Новоград-Волинський та військові містечка були від’єднані від водопостачання за борги. До того ж рівень середньої зарплати в області — один із найнижчих в Україні. «Висновок один — конаємо, і водночас велике намагання забрати перед виборами те, що залишилося ще не розібраним. Зокрема, лісові масиви», — сказав В. Литвин. Ключовим завданням, за його словами, перед тим, як говорити про великі реформи, має стати наведення елементарного порядку та притягнення до відповідальності усіх, кого належить. Місцеві люди також повинні думати, за кого голосувати, щоб не віддати область на поталу, наголосив В. Литвин. Він пообіцяв тримати на контролі проблеми, які виникають в краї, але водночас закликав місцевих керівників «окрім вишиванок, думати ще й про людей».
Оскільки Житомирщина — це аграрна область, багато запитань до В. Литвина стосувалися щодо ситуації на селі та в аграрному секторі економіки. Глава парламенту, зокрема, запропонував переглянути правила щодо ввезення в Україну продовольчої продукції та збільшити ввізне мито, а також зараховувати трудовий стаж селянам, які мають приватні господарства та продають власну сільськогосподарську продукцію.
Володимир Литвин спрогнозував складний наступний пленарний тиждень у парламенті: «Скандали нам гарантовані, а тим паче резонансні скандали. Це позначиться і на роботі Верховної Ради». А коментуючи скандал, пов’язаний із розбещенням неповнолітніх у дитячому таборі «Артек», В. Литвин з жалем констатував, що незалежно від того, якими будуть результати розслідування «артеківської справи», Верховна Рада розтоптана остаточно, імідж «Артека» підірвано, а імідж України принижено до найнижчої позначки. «Але результат і істина мало кого цікавлять, — сказав В. Литвин. — А тут, як ніколи і ніде, має бути встановлена абсолютна істина». Глава парламенту повідомив, що отримав пакет документів від народного депутата Григорія Омельченка і запросив інформацію правоохоронних органів, щоб отримати цілісну картину.
Коментуючи заяви про можливість переформатування парламентської коаліції, Голова Верховної Ради заявив, що «не проглядається потенціал, щоб наміри і розмови перевести в практичну площину». На думку В. Литвина, головне зараз не переформатування більшості, а утримати ситуацію в парламенті і державі, зберегти можливість до діалогу. «Дехто називає це слабкістю, але іншого виходу немає», — сказав В. Литвин.
Володимир Литвин підтвердив свій намір піти на час виборчої кампанії у відпустку. Однак він продовжуватиме працювати над документами, які вимагають підпису Голови Верховної Ради. В. Литвин нагадав, що, за законом, відпустка не звільняє ані Президента, ані Голову Верховної Ради від виконання його конституційних повноважень, але він дотримуватиметься вимог виборчого закону.