Їдальню для нужденних збудували в Кіровограді молоді волонтери із громадської організації «Милосердя». І хоча літній майданчик звели на спільному подвір’ї, сусіди ставляться до цього з розумінням, а до відвідувачів їдальні — із співчуттям. Загалом на будівництво витратили близько 10 тисяч гривень власних коштів та благодійних пожертв.

Організація вже півтора року опікується безхатченками. Їх годували й раніше, в приміщенні організації. Тут же вони мають можливість помитися, поголитися і навіть постригтися. Тим, хто не може пересуватися самостійно, їжу доставляють волонтери.
Страви для безхатченків готують традиційні. Наприклад, в день відкриття їдальні пригощали картоплею, салатом із помідорів, маринованими грибами та бутербродами з паштетом. В цілому на один обід витрачають 400—500 гривень. 
Без молитви і дяки Господу за хліб насущний за стіл тут не сідають, однак кожен молиться, як хоче і як уміє.
Волонтери, переважно молоді віруючі люди, також співпрацюють з громадською організацією «Нове покоління», направляючи безхатьків до реабілітаційних центрів.
Як розповів голова «Милосердя» Володимир Лебедєв, після спорудження їдальні в планах організації — ремонт будинку, де надають допомогу нужденним.
На знімку: благодійному центру допомагають віруючі різних церков. 
Фото з сайту «Рідний Кіровоград».