Учора на прес-конференції генеральний директор Міжнародного дитячого центру «Артек» Борис Новожилов заявив, що МДЦ не має жодного відношення до кримінальної трагедії, яка сталася в одній із українських сімей. А саме, йдеться про звинувачення у розбещенні неповнолітніх, яке, за твердженням деяких політиків, мало місце в «Артеку». За словами Бориса Новожилова, в МДЦ подібні речі неможливі в принципі.
— Нинішня брудна кампанія з використанням імені «Артек» є продовженням антинародного і антидержавного плану знищення Міжнародного дитячого центру з подальшим захопленням його території, — наголосив директор дитячого центру. — Ще в лютому 2009 року трудовий колектив «Артека» попереджав про можливість активізації сил, які прагнуть звести рахунки з «Артеком», і закликав політиків припинити різноманітні інсинуації навколо центру та його колективу. Наслідками цієї кампанії може стати руйнація всієї системи дитячого оздоровлення та відпочинку в Україні. Після всього, що вилилося у засоби масової інформації протягом останніх трьох днів, значна частина батьків може втратити довіру не лише до «Артеку», а й до дитячих оздоровниць загалом. Подібна стратегія, хоч би якими благими думками про справедливість і благополуччя дітей вона обумовлювалася, насправді є дорогою в пекло, зрадою національних інтересів України. І за це треба відповідати.
За словами пана Новожилова, злочини, які нібито сталися на території МДЦ, в «Артеці» унеможливлюють і багаторічна педагогічна система, і унікальний соціокультурний простір, багатоступенева система безпеки життєдіяльності дітей. Щозміни тут працюють 2575 спеціалістів: педагогів, психологів, лікарів, кухарів, охоронців, рятувальників, адміністративних і технічних працівників. Цілодобово діти перебувають під охороною більш як 130 працівників міліції, зокрема, спеціального підрозділу «Беркут» і дитячої кримінальної міліції. 24 години на добу поруч з дітьми перебувають 816 досвідчених фахівців: педагоги, психологи, керівники творчих об’єднань.