Дії щодо розбещення неповнолітніх дітей відбувалися за межами табору «Артек». Про це на прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомила «Українська правда».
За його словами, постраждалим дітям на момент злочину було 6 та 9 років, і вони були всиновлені парою. «Двоє людей усиновили дівчинку і хлопчика. Після декількох років неприязних відносин сімейна пара розпалася, мати забрала дітей, але відпускала їх разом із батьком на відпочинок, в тому числі і до «Артека», — сказав міністр.
«Слідством встановлено, що діти, відпочиваючи з батьком у Криму, проживали на території відомчого готелю в таборі «Артек», разом з батьком виїжджали звідти на приватну квартиру, де батько, як вони вказують, та інші особи проводили з ними дії, які характеризуються як розбещення неповнолітніх», — розповів Луценко.
Він нагадав, що батько дітей заарештований і перебуває в СІЗО, однак звинувачення відкидає. «Він каже, що ні він, ні хтось інший не коїв ніяких дій, що всі дії були виявленням батьківських почуттів і заявляє, що колишня дружина його шантажує».