Партія регіонів не порушуватиме у Верховній Раді України питання щодо переформатування коаліції. Про це на прес-конференції заявив лідер і голова фракції Партії регіонів Віктор ЯнуковиЧ. «Щодо будь-яких переговорів по створенню будь-якої коаліції, то ми їх не вели і не ведемо», — сказав він.
Хоча раніше прес-служба регіоналів поширила заяву В. Януковича про наміри партії ініціювати наступного пленарного тижня переговори щодо переформатування парламентської більшості, нині він сказав: «За таких обставин країна на початку зими опинилася у ситуації, коли необхідно, щоб був єдиний дієздатний орган влади. Це парламент, оскільки він колективний орган влади. І якщо там не буде зайвої політизації, то він зможе приймати найважливіші рішення. Тому треба згуртуватися, і думаю, це піде всім на користь».
Водночас В. Янукович розкритикував проект держбюджету-2010, який представив уряд, охарактеризувавши його «не бюджет, а передвиборний буклет». «У такому стані країна перебувати не зможе», — наголосив лідер опозиції. В. Янукович не виключив можливості проведення дострокових парламентських виборів після президентських: «Після президентських виборів буде видно, як справляється парламент. Наскільки він відповідає інтересам українського народу».