Учора в Сімферополі Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрічався з місцевими журналістами. 
Окрім проблем громадсько-політичного та економічного життя держави, журналістів цікавило питання останнього скандалу в міжнародному дитячому центрі «Артек». Володимир Литвин сказав, що цей скандал щодо дитячому центрі набуває дедалі більшого розголосу, тому він звернувся до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації з цього питання парламенту, йому, як Голові Верховної Ради України. «Питання — серйозні. Я стою на тому, що істина буде встановлена. Розумію, що ця тема стане предметом розгляду у Верховній Раді України, — зазначив він. — Ідеться про авторитет держави».
В. Литвин підкреслив, що для нього, як глави парламенту, на сьогодні дуже важливий закон про соціальні державні стандарти та робота над бюджетом. «На тому тижні закон буде винесений на розгляд Верховної Ради. Стою на тому, щоб його прийняти. І бюджет країни повинен бути прийнятий до виборів».
На запитання про створення територіально-національної автономії в Криму Володимир Литвин відповів, що він не допускає категорично надання цього статусу півострову. «Крим уже має статус автономії, — сказав він. — Ми повинні прийняти закон про розмежування повноважень між Києвом і Сімферополем. За умови — по-перше, скасування виборів у місцеві ради і парламент Криму за партійними списками. По-друге, повної інвентаризації в Криму того, що ми маємо і хто чим володіє. По-третє, інвентаризації землі, а також усунення криміналітету на півострові, розв’язання екологічних проблем: сміття, води, забруднення моря, прибережної акваторії».
Журналісти цікавилися також проблемою зняття депутатської недоторканності. «В Україні сім тисяч людей мають особливий статус, — сказав Володимир Литвин. — І їх треба позбавити цього статусу».