Городяни та гості обласного центру шляхом голосування в інтернет-мережі та за допомогою оприлюднених пресою спеціальних анкет протягом півроку визначали сімку найпривабливіших туристичних об’єктів Полтави. Загалом понад дванадцять тисяч респондентів узяли участь у голосуванні, підсумки якого певною мірою стали прогнозованими. У цьому конкурсі переміг «збірний образ» — архітектурний ансамбль Круглої площі: за нього проголосували більш як третина респондентів. І це не випадково, адже Кругла площа — це серце міста, тут сконцентровано всі найцікавіші історичні будівлі, звідси починають знайомство з Полтавою її гості.

Серед інших об’єктів, яким «симпатизують» полтавці, — Біла Альтанка, Хрестовоздвиженський монастир, Полтавський краєзнавчий музей (колишнє приміщення Губернського земства), Спаська церква, музей-заповідник «Поле Полтавської битви» та будівля Дворянського і Селянського банков (тепер тут розташовується Управління СБУ).
За підсумками конкурсу, управлінням культури міськвиконкому видано спеціальний туристичний довідник, який так і називається — «Сім чудес Полтави».