10 листопада під час проведення Європейського тижня якості в Києві підіб’ють підсумки Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України» 2009 року. Про це повідомили у прес-службі Держспоживстандарту України. До події приурочать Національну виставку, на якій буде представлено продукцію підприємств-учасників. Найдостойніших відзначать на церемонії нагородження переможців, лауреатів і фіналістів загальнодержавного етапу конкурсу, що відбудеться в «Українському домі».

Головна конкурсна комісія (ГКК) Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» вже визначила переможців. Вони представляють 110 видів продукції та послуг підприємців з кожного регіону України. «Попри непросту фінансово-економічну ситуацію і в нашій країні, і у світі загалом, цього року ми успішно впоралися з організацією та проведенням конкурсу, — зазначила голова Держспоживстандарту України, голова ГКК Лариса Лосюк на засіданні комісії. — Українські підприємці довели, що здатні виробляти продукцію належної якості й під час кризи, і їм є що показати».
Участь у змаганні брали 236 підприємств різних галузей економіки та 241 вид продукції. На регіональному етапі конкурсу, який тривав з квітня по серпень, було представлено 1238 видів продукції.
З огляду на кризу цього року з’явилися нові критерії оцінки. Зокрема, комісія зважала на наявність на підприємстві плану антикризових дій, а також на запровадження ресурсо- та енергозберігаючих заходів під час виробництва конкурсної продукції.
Цікаво, що цьогоріч на конкурсі оцінювали й нові, а точніше, добре забуті старі види продукції. Наприклад, у номінації «Роботи та послуги» було представлено вітражні вироби сумських майстрів художніх промислів та вишивку майстрів з Волині.
Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» проходить щороку. Нещодавно виставці «100 кращих товарів України» присвоєно статус Національної.