Перший віце-президент Федерації футболу України, заступник голови Харківської держобладміністрації, відомий юрист Сергій Стороженко сказав, що, на його думку, поведінка українських уболівальників, які кидали на поле запалені «файєри», не становила загрози життю людей, але викликає відчуття жалю і сорому. Скориставшись ефіром Бі-бі-сі, пан Стороженко попросив вибачення за інциденти під час матчу між українською та англійською збірними у Дніпропетровську.
За його словами, ФФУ очікує схвалення парламентом спеціального закону, проект якого вже подано до Верховної Ради, що мав би допомогти краще гарантувати безпеку під час футбольних матчів і давати раду хуліганам.
Сергій Михайлович висловив думку, що події у Дніпропетровську стануть уроком для футбольних органів в Україні і допоможуть розробити кращу систему гарантій безпеки.
Як відомо, Англійська футбольна асоціація подала офіційну скаргу до ФІФА.
Один сказав, інший покритикував
«Я не терпітиму, якщо й далі не виходитиму в основному складі, — заявив певний час тому півоборонець київського «Динамо» Олександр Алієв. — Розмовлятиму і проситиму, щоб мене відпустили до іншої команди. Якщо буде пропозиція від московського «Локомотива», розмовлятиму з його представниками».
За його словами, Валерій Газзаєв жодного разу не пояснив йому, чому він не грає. «У мене немає жодних травм, я чудово почуваюся. Розраховував, що мене візьмуть до Барселони, я був готовий зіграти там і допомогти команді. Пояснення, що дали побути з дружиною і дитиною, мене не задовольняє, бо я професіонал і заробляю на життя».
Натомість наставник київського «Динамо» Валерій Газзаєв вважає некоректними слова Алієва, який заявив, що якщо йому не будуть давати грати в «основі», то він залишить клуб.
«Насамперед вважаю такі висловлювання некоректними як стосовно клубу, так і своїх партнерів по команді. Професіональний футболіст повинний підтверджувати свої претензії на полі».
На арені майбутньої Олімпіади
Спортивна гімнастика. Лондон (Велика Британія). Тут стартував чемпіонат світу. Україну на цьому відповідальному старті представлятимуть вісім спортовців (по чотири у чоловіків і жінок). Протягом перших двох днів учасники виступали у кваліфікації. Сьогодні турнір з багатоборства проведуть чоловіки, завтра — жінки. 17 жовтня. Фінали. Чоловіки — вільні вправи, кінь, кільця. Жінки — стрибок, бруса. 18 жовтня. Фінали. Чоловіки — стрибок, бруса, поперечина. Жінки — колода, вільні вправи.