Олімпізм. Палермо поповнив список італійських міст, що виказали інтерес до проведення Олімпійських ігор 2020 року, повідомляє агентство Рейтар.
Раніше таке бажання виявили Рим і Венеція. Представники головного міста Сіцілії проведуть презентацію своєї заявки перед чиновниками Олімпійського комітету Італії сьогодні.
Рішення про те, яке саме місто висуватимуть кандидатом від країни, буде прийнято наступного року. А столицю Ігор-2020 оголосять на сесії МОК наприкінці 2013 року. Відзначимо, що Рим вважався одним із фаворитів у перегонах за право прийняти Олімпіаду-2004, але програв Афінам.
Олімпійську мрію плекає й Хіросіма. Вона планує поборотися також за право проведення літніх Ігор-2020. Влада японського міста, підданого 1945 року атомному бомбардуванню, має намір приурочити проведення Олімпіади до повної ліквідації світових ядерних арсеналів 2020 року, заклик до якої міститься в оприлюдненій цього року Декларації миру за підписом мера Хіросіми Тадатосі Акіби.
Найближчим часом адміністрація міста планує почати консультації з питань підготовки олімпійської заявки з національним олімпійським комітетом, повідомляє агентство «Кіодо». У Хіросіми вже є досвід проведення великих міжнародних спортивних заходів. Зокрема, 1994 року тут відбулися Азіатські ігри, в яких взяли участь 7,3 тисячі спортовців із 42 країн.