Співробітники СБУ викрили злочинну схему заволодіння земельними ділянками, що належать територіальній громаді Луганська. Причому займалися цим... судді шляхом незаконного винесення рішень. 
Так, суддя одного з третейських судів розробив план, відповідно до якого було організовано фіктивний позов між двома спільницями. Одна з них нібито заборгувала другій великі гроші, і «кредиторка» вимагала повернення боргу. Інакше пропонувала визнати за нею права власності на будинки, що їх «боржниця» нібито придбала в Луганську кілька років тому. Насправді ж за допомогою такого сценарію зловмисники хотіли заволодіти будинками і подвір’ями вже померлих господарів.
Третейський суддя прийняв рішення про визнання права власності на житлові будівлі за своєю спільницею, а суддя одного з міських судів області на підставі цього рішення підписав виконавчий лист. Заволодівши нерухомістю, правопорушники її продали. Цю схему третейський суддя використовував ще раз, незаконно оформивши право власності на земельну ділянку. Учасників оборудки затримано, вони перебувають у Луганському СІЗО в очікуванні суду. За інформацією прес-служби управління СБУ в Луганській області, цього року вже порушено 77 кримінальних справ стосовно суддів і працівників судів.