Голова Верховної Ради Володимир Литвин 14 жовтня почав робочу поїздку в Автономну Республіку Крим. Вона триватиме два дні. Програмою передбачено зустрічі глави парламенту з жителями міст Щолкіне, Кіровське, Красноперекопськ, Джанкой і Нижньогірськ. Голова Верховної Ради дасть прес-конференцію для засобів масової інформації, виступить у прямому ефірі державної телерадіокомпанії «Крим», буде запис інтерв’ю для місцевих телеканалів.

Володимир Литвин відвідав місто Щолкіне, місто, в якому проживає близько семи тисяч мешканців. Основне населення цього міста працює в Росії, Москві. Роботи немає, виробництва ніякого. На в’їзді до міста Щолкіного Голову Верховної Ради Володимира Литвина зустріли активісти регіонального відділення Народної партії. Директор держлісгоспу Ленінського району Олексій Новиков, він же керівник місцевого відділення Народної партії, розповів Володимиру Литвину про екологічні проблеми в районі й місті Щолкіному. Депутат міськради міста Щолкіне Сергій Варавин запропонував концепцію розвитку перетворення Щолкіного в індустріальний парк. І підготував комплексний план розвитку міста.

Володимира Литвина на центральній площі Щолкіного зустрічали майже сімсот чоловік. Зустріч Голови Верховної Ради відбулася просто неба. Жителі ставили непрості запитання, на які він відповідав. Він сказав: «Якби я мав 175 осіб у парламенті, країна була б інша». Він також запевнив мешканців Щолкіного, що рішення про підвищення прожиткового мінімуму буде прийнято парламентом наступного тижня. Мешканка міста Галина Стрельник підтримала Володимира Литвина й сказала, що «нам не байдуже, як ми живемо, тому надіємося на вас, Володимире Михайловичу. Ми вас підтримуватимемо у всіх ваших починаннях».
 
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.