Фехтування. Братислава (Словаччина). Юніорський етап Кубка світу. Український шпажист Євген Макієнко завоював золоту медаль. У чвертьфіналі він переміг італійця Габріела Біно, у півфіналі виграв у француза Александра Бардене — 15:12, а у фінальному поєдинку впевнено здолав угорця Давіда Суто — 15:9.
Легка атлетика. Маранелло—Капрі (Італія.). 22-ий марафон Меморіал Енцо Феррарі. Українець Василь Матвійчук став переможцем. Наш атлет живе і тренується в Північній Італії. Ця перемога стала першою в його кар’єрі. Результат Василя — 2:11.44 — більше хвилини не дотягує до його особистого рекорду — 2:10.36, встановленого 2008 року в Турині.
«Я дуже щасливий, що переміг сьогодні, але я чекав від себе результату близько 2:10, — сказав Матвійчук після фінішу. — До 37-го кілометра я все ще міг перевершити своє найвище досягнення, але під час другої половини дистанції було дуже спекотно, що мені й завадило побити рекорд».
Олімпізм. Копенгаген (Данія). На сесії МОК затвердили рішення виконкому організації, яке раніше ухвалили на засіданні в Берліні (Німеччина). Тоді обрали два види спорту (гольф і регбі-7), які дістали шанс бути включеними до програми літніх Олімпійських ігор 2016 року. Отже, за гольф проголосували 63 члени МОК, 27 — «проти», двоє утримались, а за регбі-7 —81 «за», 8 — «проти», один утримався.
Відтепер на літній Олімпіаді буде представлено 28 видів спорту. Однак президент МОК Жак Рогге ще до початку голосування підкреслив, що 2017 року сесія Міжнародного Олімпійського Комітету зберігає за собою право переглянути прийняте рішення і виключити один або два нових види спорту з програми Олімпійських ігор-2020, залежно від того, як зарекомендують вони себе 2016 року.
Втім, ці види спорту олімпійськими новачками не назвеш. Скажімо, гольф входив до програм Ігор 1900 і 1904 років. А регбі має ще тривалішу історію участі в Олімпіадах. Ця гра була представлена на Олімпійських іграх 1900, 1908, 1920 і 1924 років.
Бокс. Еліста (Росія). Тут стартував перший в історії чемпіонат Європи з боксу серед студентів. Одна з цілей цих змагань — включення вказаного виду спорту до програми Всесвітньої літньої універсіади, хоча зробити це буде вкрай важко. Адже Міжнародна федерація студентського спорту (FІSU) має імідж однієї з найконсервативніших спортивних організацій. Протягом останніх 40 років в програмі Універсіади на постійній основі з’явився тільки один вид спорту — дзюдо.
На турнір до Калмикії з’їхалися представники: Азербайджану, Білорусі, Естонії, Молдови, Росії, Румунії, Туреччини та України. Наша команда представлена в усіх одинадцяти вагових категоріях. Слід відзначити, що олімпійський чемпіон, чемпіон світу та Європи Василь Ломаченко на цьому турнірі виступатиме у новій для себе ваговій категорії — до 60 кг.