17 жовтня Київський зоопарк відзначатиме 100-річчя від дня заснування. Цього дня тут відбудеться урочисте нагородження переможців конкурсу дитячої творчості, благодійний аукціон, де можна буде придбати сертифікати на право надання імені новонародженій тварині. А головним подарунком стане майже двометровий святковий торт, яким пригощатимуть гостей зоопарку.
Бояться сусідства
На вулиці Танковій, що на Нивках, споруджується нове посольство США. Це — величезний комплекс площею майже 4 га, в якому будуть об’єднані всі служби: головний будинок, консульство і гуртожиток для охорони. В експлуатацію його плановано здати 2012 року. Тим часом мешканці навколишніх будинків ремствують на незручності. Крім того, вони ще й бояться такого сусідства: американські посольства у цілому світі — під прицілом терористів.
Майже, як у Таїланді
У столиці невдовзі пропонуватимуть нову послугу — мототаксі. Поки що у парку фірми, яка її запровадила, воно лише одне, але в цього виду транспорту — великі перспективи. Передовсім тому, що він чудово замінить авто у час «корків» на дорогах: якщо треба доїхати швидко, то мотоцикл — це саме те що треба. Цілком можливо, нова послуга сприятиме створенню робочих місць у цій сфері, адже цього року через економічну кризу в столиці закрилося 30 служб таксі, а ті, що залишилися, змушені знижувати тарифи.
Немає кому прибирати
У столиці бракує понад дві тисячі двірників. Керівники комунальної служби міста пояснюють, що проблеми з кадрами виникли через низьку зарплатню, яку останнім часом взагалі не платять. Якщо раніше кияни йшли у двірники за можливість одержати службову квартиру, то нині їх не надають. Тож столичні двори перетворюються на смітники, а екологи попереджують про загрозу епідемії.
З висоти пташиного польоту
До багаточисельних оглядових майданчиків столиці додався ще один. Відтепер бажаючим подивитися на Київ з висоти пташиного польоту достатньо піднятися на дах 25-поверхового будинку (висота — 100 метрів), що на Червонозоряному проспекті, 4-а. Звідси відкривається чудовий краєвид на весь правий берег. Але якщо хто захоче помилуватися звідси зірками чи навіть зустріти світанок, то теж матиме таку можливість.