Міський голова Канева Василь Коломієць звернувся до мешканців міста з пропозицією добровільно здавати щомісяця по п’ять гривень на поліпшення благоустрою вулиць і площ. Канівчани виявилися патріотами свого міста і відгукнулися на заклик градоначальника. В серпні на спеціальний рахунок міськвиконкому близько трьох тисяч городян перерахували понад 15 тисяч гривень, а у вересні кількість жертводавців навіть зросла. Тепер благодійні кошти використовуються для відновлення освітлення на кількох вулицях та на інші роботи з благоустрою.
«Туристи» з Румунії шахраювали у Звенигородці
У Звенигородському районі правоохоронці затримали «туристичну» групу з Румунії, члени якої шахраювали у селах Черкащини протягом місяця. Як повідомили у прес-службі Головного управління МВС у Черкаській області, близько десяти румунів, в’їхавши в Україну нібито для того, щоб працювати на будівництві, ошукували людей. Шахраї пропонували селянам прикраси з металу жовтого кольору, видаючи їх за золоті. Коли один із покупців виявив обман, «мандрівники» накинулися на нього з кулаками. Викликаний наряд міліції втихомирив забіяк. Після з’ясування обставин «гостей» депортували із забороною в’їзду до нашої держави протягом 
п’яти років.
На святі Вітряка селянам подарували гармонь
У селі Нетеребка Корсунь-Шевченківського району вже другий рік поспіль відзначають свято Вітряка. На сільському майдані народні умільці відтворили садибу мельника: будинок і вітряний млин. Поставили воза, а на нього — мішки зі збіжжям. Господині напекли в печі паляниць, короваїв, пирогів, книшів, калачів — стільки, що вистачило пригощатися усім учасникам та гостям веселого дійства. Один з організаторів свята, агрофірма «Корсунь», на прохання сільських аматорів сцени подарувала Будинку культури Нетеребки гармонь, а сільраді — принтера.
У Смілі співав парламентський хор
У Будинку культури міста Сміла виступив народний хор апарату Верховної Ради України під керівництвом народного артиста України, професора Зиновія Корінця. Хор виконав популярні народні та сучасні українські пісні в супроводі оркестрової групи Національного хору імені Григорія Верьовки. Організував святковий захід народний депутат України другого скликання, а нині директор Міжнародного благодійного фонду Інституту національної пам’яті України, активний учасник хору Борис Пономаренко.