Серед білого дня завалилася цегляна водонапірна башта у селі Ободівка Тростянецького району на Вінниччині. На щастя, під час падіння споруди ніхто не постраждав, бо поблизу не було людей. Без води залишилася місцева школа-інтернат, де перебуває на вихованні 102 дітей.
Як пояснили в прес-службі Головного управління МНС України у Вінницькій області, причиною руйнування став неналежний догляд за спорудою. Башта ємністю 25 кубометрів води введена в експлуатацію майже п’ятдесят років тому. Протягом останнього часу її не ремонтували і не підтримували у належному стані. Підвозять воду до школи тимчасово автоцистерною місцевого комунгоспу. Відновити водопостачання планують, під’єднавши школу до централізованого водогону.
— Падіння водонапірної башти є сигналом для керівників тих підприємств і організацій, на балансі яких утримуються такі споруди, — кажуть в територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Вінницькій області. — Таких висотних резервуарів для зберігання води в області сотні. Слід залучити фахівців до їх обстеження і проведення ремонту, щоб уникнути можливої біди.
 
Вінницька область.