Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко і народні депутати України Сергій Соболєв та Олександр Яворівський передали 100 бронежилетів та 80 кевларових шоломів, на загальну суму близько 500 тисяч гривень, 34-му батальйону територіальної оборони. Того ж дня захисне спорядження вирушило з Кіровоградщини на схід України.
Як повідомив Олександр Чорноіваненко, минулого тижня, коли доброчинці вручали бійцям цього підрозділу військову форму й обладнання на загальну суму близько 600 тисяч гривень, він пообіцяв привезти хлопцям ще й сучасні шоломи та бронежилети.
«Ми взяли під опіку 34-й батальйон... Ми розуміємо, яка відповідальність покладається на кожного з вас, і впевнені, що в бій повинні йти підготовлені й оснащені бійці. І те, що не завжди встигає робити держава, роблять приватні особи, в даному випадку народні депутати від ВО «Батьківщина».
У вас зараз нелегка робота. Хочу побажати, щоб кожен із вас відчув ключове завдання, яке покладається на нього, — це захист України», — зауважив під час передачі майна військовослужбовцям Сергій Соболєв.
А Олександр Яворівський передав військовим ще й листа від депутатів фракції ВО «Батьківщина» у Верховній Раді і попросив передати на словах бійцям АТО: «Вклоняємося Вам і Вашим сім’ям за мужність, відданість Україні та непереборне прагнення перемогти ворога. Ні на хвилину не зупиняємо пошуки можливостей всебічної підтримки тих, хто на передовій».
Як поінформував Олександр Чорноіваненко, нарешті придбано засоби захисту, у тому числі бронежилети, й для інших кіровоградських військових, на виділені раніше з обласного бюджету 2 мільйони гривень. Тож є надія, що бійці не лише 34-го, а й 17-го і 42-го батальйонів будуть повністю забезпечені захисним спорядженням.
Під час зустрічі з бійцями нардепи розповіли про зміни, ухвалені Верховною Радою, щодо надання статусу учасника бойових дій всім учасникам антитерористичної операції, скорочення процедури тендерних закупівель для армії тощо.