Ноутбук та універсальний сканер-принтер-ксерокс подарував голова Вінницької облради Григорій Заболотний члену Національної спілки письменників поету Юрію Боярунцю. 
Юрій Боярунець — інвалід, у нього відсутні кисті рук. Але ця талановита й мужня людина навчилася писати тексти на друкарській машинці. На комп’ютері робити це буде набагато простіше. Сільський голова Скоморошків Оратівського району, де мешкає поет, Олексій Ткачук та голова районної ради Анатолій Опалюк пообіцяли сприяти у підключенні комп’ютера до мережі Інтернет. Твори їхнього земляка читають не лише у нашій державі, а й за кордоном. 
— Створення робочого місця для поета-інваліда — це тільки один із пунктів зобов’язань, які взяв під час зустрічі з членами нашої письменницької організації глава облради, — каже керівник організації Михайло Каменюк. — З ініціативи Григорія Михайловича, письменники мають шефів. Серед них — обласне підприємство «Вінницяоблагроліс», швейна фабрика «Володарка», облспоживспілка. Будинок творчості письменників Вінниччини, який почав діяти у старовинному парку в селі Благодатне Томашпільського району, теж створювали за підтримки керівника депутатського корпусу області.