«Підтримання на плаву такої неефективної структури, як «Нафтогаз України» почало обходитися економіці надто дорого». Так відомий політик та економіст Сергій Тігіпко відреагував на заяву Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, що для оплати поставок російського газу у вересні використовувалися бюджетні кошти. 
«Компанія «Нафтогаз» досі не збанкрутувала тільки завдяки потужній фінансовій підтримці держави. Прямі дотації із бюджету, кредити НАК від державних банків, повернення яких — під великим питанням, коштують економіці десятки мільярдів гривень, — говорить Сергій Тігіпко. — В умовах кризи по-іншому, як злочинною розтратою, це не назвеш».
На його думку, уряд не дає НАК впасти тільки з однієї причини: напередодні президентських виборів чиновникам потрібен доступ до величезного фінансового потоку, який проходить через цю компанію. «Десять років тому «Нафтогаз» створювався, щоб забезпечити споживачам максимально низьку ціну газу. За рахунок таких прибуткових напрямів бізнесу, як транзит, зберігання та реекспорт газу компанія мала можливість дотувати економіку, продаючи газ з великим дисконтом», — вважає Сергій Тігіпко. Зараз все перевернулося з ніг на голову: саме промисловість дотує «Нафтогаз», в той час як НАК через некомпетентність та непрофесіоналізм своїх керівників повинна виконувати кабальний газовий контракт з «Газпромом».
Прес-служба Сергія ТІГІПКА.