Учора в парламенті відбулося засідання підкомітету з питань майбутніх спроможностей безпеки та оборони Комітету ПА НАТО з безпеки та оборони. Відкриваючи його, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко наголосив, що проблема зовнішньополітичного вибору України не буде головною під час президентської виборчої кампанії.

У силу суспільних настроїв та соціально-економічної кризи, що продовжує панувати в світі та Україні, зовнішньополітична орієнтація та геополітичний вибір країни будуть важливими, але не визначальними темами президентських перегонів, сказав, зокрема, Микола Томенко.
«Сьогодні суспільство вимагає від політиків відповідей, передовсім, на запитання, як навести лад у країні, як забезпечити діючу економіку, як повернути законність і стабільність у країну. Питання зовнішньої політики для суспільства є суттєвим, але не визначальним», — зауважив він.
Водночас заступник глави парламенту зауважив, що оцінює цей факт позитивно, та висловив переконання, що незалежно від результатів президентської виборчої кампанії зовнішньополітична стратегія країни, спрямована на європейський вектор розвитку, не переглядатиметься.

За повідомленням прес-служби Верховної Ради.