На третьому на Вінниччині фестивалі борщу перемогу здобув рецепт актриси, головної героїні фільму «Весілля в Малинівці» Людмили Алфімової.
У «Театрі на городі», створеному на батьківському обійсті в селі Правилівка Оратівського району заслуженою журналісткою України депутатом Вінницької облради Ганною Секрет, третій рік поспіль проведено фестиваль борщу. Майже сорок смачних борщів привезли учасники фестивалю з різних куточків області. Напросилися на участь у незвичному дійстві й сусіди з Київщини. Окремі жителі села Комсомольське Козятинського району скинулися грішми, найняли автобус і повезли в Правилівку свій борщ. Місцевий різьбяр лісник Петро Пипа вручив Ганні Секрет символ фестивалю — півтораметрову ложку художньої роботи.
Кожен борщ приправляли... піснею. Це обов’язкова умова фестивалю, запроваджена його ініціатором й організатором пані Ганною Секрет. Директор вінницької музичної фірми «Мед» Володимир Маринчук пообіцяв випустити окремим диском усі пісні про борщ, проспівані на фестивалі. Як на великому весіллі, учасники фестивалю пішли в танок під час виконання популярних хітів артистами Віктором Кавуном та Миколою Зінченком — «На коня» та «Наливай, кума».
Привезла свій борщ на фестиваль відома героїня фільму «Весілля в Малинівці» Людмила Алфімова (у стрічці вона виконала роль солдатки). Пані Людмила вже багато років мешкає на Вінниччині в селі Печера Тульчинського району. «Коли в мене під час зйомок фільму випадала пауза, — розповіла актриса, — артисти-росіяни просили: «Людо, звари нам свого українського борщику!». Варила. Можливо, не так часто, як вони хотіли, але від мого борщу їх не можна було відірвати за вуха».
Свій борщ пані Алфімова називає мармеладним. Схожий на мармелад в ньому бурячок. Готує вона його по-своєму. «Запікаю буряк в духовці, остуджую, пропускаю через тертку, дуже трохи протушую на сковороді, щоб повністю забрати вологу. У горщик кладу буряк уже тоді, коли борщ готовий, підсолений, засалений. Мармеладний присмак буряка робить страву дуже смачною». А ось квасолі у мармеладний борщ жінка не кладе.
Серед колективних учасників переможцем назвали етнографічний ансамбль «Подоляни» з села Бджільне Теплицького району. Найвеселішою піснею про борщ визнали ту, що її привезли «на лисапеті» учасники художньої самодіяльності з села Леухи Іллінецького району.
Рецепт борщу від Людмили Алфімової: 600 грамів реберець, 400 г капусти, 300 г червоного печеного буряка, 40 г сала, 1 зубець часнику, 2—3 свіжі помідори, 1 морквина, 1 цибулина. Кріп та петрушка за смаком. Бульйон до борщу готують на реберцях, до нього по черзі додають інші інгредієнти — картоплю, обсмажені моркву, цибулю і томати, капусту, сало, товчене з часником та зеленню. Останнім кладуть бурячок.
 
Вінницька область.