Футбол. Збірна Англії ще позавчора ввечері прибула до Дніпропетровська на матч відбірного циклу чемпіонату світу проти України. Англійська делегація оселилася у найдорожчому готелі міста «Гранд Готель Україна», номери у якому коштують від 1100 до 3 400 гривень. 
Наша команда вчора залишила динамівську базу в Кончі-Заспі і вирушила до Дніпропетровська. Там вона розмістилася в «Парк-Готелі». Номери українців коштують від 1000 до 2500 гривень.
Не секрет, що для України матч відбірного етапу Чемпіонату світу з футболу 2010 року є вирішальним. Про це в інтерв’ю вітчизняним та британським ЗМІ нагадав нападник збірної України та київського «Динамо» Андрій Шевченко.
— Для всієї нашої країни гра з Англією є вирішальною. Ми, як і раніше, боремося за путівку на чемпіонат світу і для цього повинні перемогти англійців. Знаємо, що це буде нелегко, але головне, що ми хочемо здобути перемогу перш за все. Особисто моя єдина мета —допомогти Україні виграти путівку до ПАР, — сказав Герой України.
«Взяти гору над Англією можна, але ми повинні поліпшити свою гру. Якщо не покращимо її, тоді буде дуже важко досягти високої мети», — додав він. «Варто не забувати, граємо вдома, і це дає нам певну перевагу. Англія буде цілеспрямованою. Їх очолює Фабіо Капелло, а він є тренером, який вимагає професіоналізму до останнього моменту. Я грав з Джоном Тері і знаю, наскільки він хороший оборонець. Але ми маємо перемогти», — підбив підсумок зірковий форвард.
Англійську ментальність не змінити
У матчі відбірного етапу чемпіонату світу з футболу 2010 року з Англією збірна України має розраховувати лише на власні сили. Про це заявив оборонець нашої збірної і донецького «Шахтаря» Микола Іщенко. «У Дніпропетровську вміють уболівати і створювати відповідну підтримку своїй команді. Це має позитивно вплинути на гравців нашої команди. Коли вона виривала перемоги на львівському стадіоні «Україна», всі гравці віддавали належне неповторній атмосфері на трибунах. Не сумніваюся, що так буде й у Дніпропетровську, — переконаний гравець. — Підопічні Фабіо Капелло вже здобули путівку на ЧС-2010, але англійці завжди грають до кінця і на перемогу. Їхню ментальність не змінити. Ми повинні виходити і розраховувати лише на свою найкращу гру, не сподіваючись на якесь можливе розслаблення з боку суперника».
«Під орудою досвідченого Капелло збірна Англії грає у потужний атакувальний футбол. Небезпеки можна чекати від будь-якого гравця. Проте в усіх на слуху успішна гра останнім часом Вейна Руні. Усі знають, наскільки упевнено почувається на «другому поверсі» довжелезний Крауч. Небезпечні англійці і при виконанні стандартів, тому ми повинні уникати необов’язкових фолів біля свого карного майданчика».
Наша доля в руках менеджера
Матч на «Дніпро-Арені» (початок о 19.15) обслуговуватиме словенська бригада арбітрів на чолі з рефері Даміром Скоміною. Допомагатимуть йому Примож Аргар та Марко Станцін. Обов’язки четвертого рефері виконуватиме Дарко Цеферин.
Менеджер із туризму Дамір Скоміна статус арбітра ФІФА здобув 2003 року. Він обслуговував фінальні матчі Євро-2003 (U-17), Євро-2005 (U-19), Євро-2007 (U-21), Олімпіади-2008, а як резервний рефері — Євро-2008.
Дніпропетровська зустріч із нашою національною командою — не перша для Скоміни. Свого часу уродженець словенського Копера працював на виїзному матчі «синьо-жовтих» у відборі до Євро-2008 на Фарерах (2:0). Варто додати, що рік тому він приїжджав до України обслуговувати поєдинок Прем’єр-ліги між донецьким «Металургом» та харківським «Металістом» (0:2).
Тридцятитрирічний Скоміна має досвід роботи в єврокубкових турнірах. Зокрема, у серпні 2007 року він зафіксував поразку донецького «Шахтаря» у виїзному поєдинку кваліфікації Ліги чемпіонів проти австрійського «Зальцбурга» (0:1), а в лютому 2009-го сповістив про підсумкову перемогу київського «Динамо» над іспанською «Валенсією» в 1/16 фіналу Кубку УЄФА (2:2).