Міжнародний конгрес промисловців і підприємців — потужна ділова організація, яка стрімко розвивається та набуває дедалі більшого авторитету в світі. Нещодавно до вже традиційних членів конгресу — громадських організацій промисловців, підприємців і товаровиробників з Польщі, Угорщини, Росії, Китаю, Казахстану, Італії — приєдналися нові представники своїх країн — союзи ділових кіл Бразилії, Південно-Африканської Республіки та Індонезії.
До складу МКПП входять найбільші громадські об’єднання бізнесу 27 країн. Їхня спільна мета — узгодження національних економічних політик, які сприяли б зростанню промислової і підприємницької активності, а також налагодження взаємовигідних ділових зв’язків. Можливості українських компаній в МКПП цього року суттєво зросли, адже президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій КІнах (на знімку) став головою ради конгресу. На цю посаду його було обрано одноголосно під час ІХ звітно-виборчої асамблеї МКПП, що проходила у Вільнюсі.
Саме рада МКПП керує усією організацією в період між засіданнями асамблеї, а голова ради відповідає за розвиток конгресу та виконання його рішень. За словами президента МКПП Віктора Глухих, обрання Анатолія Кінаха на посаду голови ради конгресу є знаком поваги до України та її ділового співтовариства. «Авторитет УСПП та її керівництва визнається усіма учасниками Міжнародного конгресу промисловців і підприємців, у якому працюють не лише організації бізнесу пострадянського простору, а й таких країн, як Китай, В’єтнам, Індія та інші», — зазначив він.
Як наголосив Анатолій Кінах, УСПП і далі працюватиме на задоволення зовнішньоекономічних інтересів українських промисловців разом із іншими державами, які входять до складу МКПП. «Міжнародний конгрес промисловців і підприємців є унікальною організацією, яка надає бізнесу консультативну, правову, наукову допомогу, розробляє та сприяє реалізації наукових, промислових, інвестиційних, енергозберігаючих проектів», — повідомив він.
Анатолій Кінах запевнив, що нові можливості УСПП у складі Міжнародного конгресу промисловців і підприємців дадуть організації шанс ще активніше просувати інтереси українських виробників, та запросив вітчизняних бізнесменів до співпраці. «В рамках МКПП є великі можливості для реалізації інфраструктурних проектів у машинобудуванні, транспортній галузі, сфері економічної безпеки, в тому числі завдяки співпраці з такими міжнародними і регіональними структурами, як ЄС, СНД, ЄврАзЕС тощо», — зауважив він.
На переконання Анатолія Кінаха, зростання ролі ділових громадських організацій в Україні, зокрема УСПП, повинно супроводжуватись підвищенням рівня кваліфікованого діалогу влади і бізнесу. «Ми й далі працюватимемо над розвитком соціальної відповідальності бізнесу, державно-приватного партнерства, — наголосив він. — Наша мета — активізувати співпрацю влади і ділових кіл наших країн, вчитися одна в одної та допомагати там, де є труднощі, щоб разом шукати адекватні відповіді на сучасні виклики, пов’язані з економічною кризою».