Депутати Костопільської районної ради звернулися до вищих посадовців держави, Міністерства оборони, Міністерства освіти і науки України з проханням передати у власність територіальної громади Костопільського району майно і територію розформованої військової частини А-0991.
Це майно, вважають депутати, могло б бути використане громадою для розширення бази Костопільського ліцею-інтернату спортивного профілю, який два останні роки посідає третє місце у рейтингу серед подібних закладів України, а в подальшому для створення на його базі вищого навчального закладу спортивного профілю (єдиного на Рівненщині).
Тим часом, йдеться у зверненні, майновий комплекс військової частини (він складається з будівель, інфраструктури та окремої земельної ділянки площею 7,1 гектара поряд з міським стадіоном та районною ДЮСШ) виставлено на продаж.
— У разі потреби ми не заперечуємо проти продажу будівель та об’єктів інфраструктури військової частини, бо розуміємо, що вторговані  кошти підуть на придбання житла для військовослужбовців, — каже голова Костопільської районної ради Віктор Талащук. — Іншу ж частину території та технопарк, що межує з міським стадіоном, просимо передати у власність територіальної громади району для розширення та облаштування міської спортивної бази. Адже у нашому місті добре розвинутий спорт, тож на міському стадіоні затісно й проблематично проводити заняття та змагання. Бо тут одночасно проводять заняття школи № 1 та № 3, медичний коледж, ліцей-інтернат спортивного профілю, дитячо-юнацька спортивна школа (вона взагалі не має тренувальних полів), ДЮСШ «Колос», тренуються і проводять ігри місцева футбольна команда «Горизонт», жіночий футбольний клуб вищої ліги «Родина», дев’ять гравців якого входять до складу молодіжної збірної України з футболу серед жінок.
Одне слово, депутати Костопільської районної ради навели чимало переконливих аргументів на користь того, щоб передати майно та земельну ділянку розформованої військової частини у власність територіальних громад району. Інша річ, чи почують їх у Києві.
 
Рівненська область.