Відповідаючи на запитання жителів міста Боярка Київської області у п’ятницю, В. Литвин сказав: «Переконаний, що у двадцятих числах жовтня цей закон буде прийнятий остаточно. Необхідно його прийняти, щоб підняти рівень мінімальних пенсій і зарплат».
Відповідаючи на запитання жителів міста, керівник парламенту також висловив думку, що уряд має приймати рішення щодо «середніх» тарифів на житлово-комунальні послуги по всій країні.
Вибори до Верховної Ради та місцевих органів влади мають відбуватися за мажоритарною системою, переконаний Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. «Я ініціюю, б’юся, щоб скасувати вибори за партійними списками», — сказав В. Литвин. За його словами, вісім відповідних законопроектів знаходяться у парламенті, але є заперечення щодо їх прийняття, оскільки тоді «доведеться звітувати перед людьми».
«Вибори за партійними списками — корінь всіх проблем і негараздів, — заявив керівник парламенту. — Я зроблю все, щоб скасувати таку систему».
В. Литвин також поділяє думку про необхідність розробки законодавчого механізму відкликання парламентаріїв, які, сказав він, «повинні обиратися не більш ніж на два терміни поспіль».