Під час отримання п’яти тисяч доларів хабара від громадянки за оформлення технічної документації, яка надає право розпоряджатися земельною ділянкою, затримано одного з керівників Харківської регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру». Чиновник одержував «подяку за послуги» безпосередньо в своєму службовому кабінеті.
Про те, що зафіксований міліцією хабар не є винятком під час «роботи з громадянами» землевпорядних установ, свідчать матеріали розслідування. Зокрема, з’ясувалося, що керівництво філії навмисне затягувало терміни отримання громадянами довідок на земельні ділянки та оформлення обмінних файлів і реєстраційних карток, які надають право на  реєстрацію наділів. Також у приміщенні регіональної філії Центру державного земельного кадастру створено режимний заклад, який охороняють приватні агенції. На вході встановлено броньовані двері, у коридорах — металеві грати та пластикові двері на електронних замках, які відчиняються з пультів охорони. Щоденно вісім охоронців, озброєні спецзасобами, забезпечували «спокій» чиновників від набридливих громадян.

Напевне, після затримання хабарника у філії будуть створені належні умови для прийому громадян, а не для вимагання від них винагороди. А люди, які через таких вимагачів роками не можуть отримати технічну документацію на користування земельною ділянкою, нарешті реалізують своє конституційне право, повідомляє Департамент зв’язків з громадськістю МВС України.