Футбол. Чотири українських міста, котрі претендують на проведення матчів Євро-2012, відчувають брак готельних номерів і мають реконструювати місцеві аеропорти. Про це заявив директор проекту Євро-2012 Мартін Каллен на прес-конференції в Києві.
Пан Каллен відзначив, що у Львові вже ведеться активне будівництво стадіону, однак є відставання від графіка на два місяці. Також, за його словами, на сьогодні готовий проект реконструкції аеропорту.
У Києві, за словами директора проекту Євро-2012, не вистачає готельних номерів, а також є проблема з будівництвом нового терміналу в аеропорту Бориспіль. Він наголосив, що в Харкові також відчувається брак готелів, але при цьому роботи з реконструкції аеропорту йдуть за планом. Уже в грудні завершиться реконструкція стадіону «Металіст».
Представник УЄФА нагадав, що в Донецьку проект аеропорту перебуває тільки на етапі дизайну. Він відзначив, що цей проект буде важко реалізувати без підтримки міської влади. Крім того, за словами директора Каллена, місту необхідні додаткові готельні номери.

Хоча з документацією не ознайомлені...

УЄФА й досі не одержав будівельної документації з реконструкції НСК «Олімпійський» у Києві. Цю інформацію озвучив той саме Мартін Каллен.
«Поки що не одержали документів по «Олімпійському». Хоча мої колеги, відповідальні за стадіони, задоволені роботами в Києві. Проект ризикований, але він уже є».
Директор наголосив, що протягом наступних 6—8 місяців роботи повинні проходити саме в такому ритмі. «Поки що в нас немає стурбованості, що стадіон не побудують вчасно, що він не відповідатиме міжнародним стандартам».
Щодо проведення фінального матчу Євро-2012 у Києві, то, за словами директора турніру, це стане можливим тільки тоді, коли виконають усе стосовно аеропорту й готелів. «Як сказав Мішель Платіні, якщо умови щодо готелів і аеропорту будуть достатніми, то рішення, що фінал відбудеться в Києві, залишається в силі. Остаточний вердикт оголосять після 11 грудня», — сказав пан Каллен.
Він також заявив, що УЄФА задоволений прогресом України в підготовці до проведення фінальної частини чемпіонату Європи по футболі 2012 року.

Невдовзі чергові перевірки

У цьому місяці інспектори УЄФА вже вкотре відвідають українські об’єкти, які готують до чемпіонату Європи. Про це повідомив заступник директора турніру Євро-2012 в Україні Іван Федоренко.
Як повідомив інформаційний центр «Україна-2012», 15 жовтня експерти УЄФА відвідають стадіони, а 26 жовтня — аеропорти. «У мене немає сумніву, що фінал Євро-2012 відбудеться в Києві. Однак, ми змушені переконати в цьому УЄФА, адже дуже багато роботи зроблено за цей період», — додав Іван Никифорович.
Він також відзначив, що попереду на Україну чекають два важливі рубежі, які вирішать подальший формат турніру. 23 листопада надбанням гласності стане звіт спостережної ради УЄФА щодо підготовки українських міст до чемпіонату. А вже 10—11 грудня, на виконкомі УЄФА визначать остаточну кількість українських міст, які прийматимуть Євро-2012.