Десятеро будівельників з Вінниччини, які працюють в одній з будівельних компаній столиці, потрапили до лікарні після того, як повечеряли продуктами, купленими у супермаркеті. Потерпілі лікуються у себе вдома, в інфекційному відділенні Шаргородської районної лікарні. Один із них, Віктор, так пояснив кореспонденту «Голосу України» причину захворювання. «У Києві після роботи ми купили в одному  супермаркеті кури-гриль, — каже співрозмовник. — Їли одне й те саме. Крім курятини, ще взяли салати із свіжих огірків та помідорів, а також картоплю. Через деякий час після вечері я відчув ломоту в руках і ногах, дуже розболілася голова, почалася блювота...».
Такі самі симптоми виявилися ще в трьох чоловіків. «Ми зателефонували керівнику свого підрозділу, сказали, що з нами сталося, — продовжує Віктор, — той запропонував відвезти в лікарню. Але ми відмовилися, бо лікуватися в Києві дуже дорого». Четверо постраждалих сіли в автомобіль одного з них і поїхали додому. «Дорогою я відчув, що піднялася температура, — каже пан Віктор. — Коли в лікарні дали термометр, він зафіксував 39 градусів. У хлопців теж була температура, але трохи нижча». Перших четверо пацієнтів госпіталізували в інфекційне відділення Шаргородської районної лікарні з ознаками гострої кишкової інфекції, їм встановили попередній діагноз — гастроентероколіт. Наступного дня до цієї ж лікарні поступили інші шестеро учасників київської вечері. З такими само симптомами — нудота, блювота, головні болі та болі в животі, загальна кволість.
— На нашу думку, причиною отруєння стало вживання пацієнтами курки-гриль, — каже головний лікар Шаргородської районної лікарні Леонід Маркевич. — Після двох днів лікування стан більшості з них поліпшився, нині він оцінюється як середньої тяжкості. Однак температура пройшла ще не в усіх. Тому продовжуємо лікування. Головне, що не зафіксовано ускладнень захворювання. Хлопців ми поставимо на ноги після повного курсу лікування. А от як надалі уберегтися від такого, рецептів у нас, лікарів, нема.