Футбол. Як відомо, післязавтра в Дніпропетровську збірній України доведеться виконувати надскладне завдання в матчі проти національної команди Англії. Починаючи з понеділка, наш колектив наполегливо і сумлінно готується на тренувальній базі ФК «Динамо» (Київ) у Кончі-Заспі. Символічно, що біля поля, де тренуються підопічні Олексія Михайличенка, — баннер із написом «Ваша перемога — надія мільйонів». Про неї, можна не сумніватися, постійно думає кожний член колективу збірної.
Півоборонець мюнхенської «Баварії» Анатолій Тимощук (на знімку) — завжди люб’язний і відвертий співрозмовник — цього разу поспішав, бо хотів уже включитися в тренувальний процес.
— Як ваші справи в новому клубі?
— Я добре і багато працюю на тренуваннях. Вважаю свою форму відмінною. А от ставити мене у склад чи ні —справа виключно тренера. Мене запитують: чи не ображаюсь на наставника «Баварії» Луї ван Галя. А чому я маю на когось ображатися? Працюю і чекаю на свій момент. Отже, настрій у мене абсолютно нормальний.
— Гаразд, скажіть, що відчуваєте перед матчем з англійцями?
— Що в наших силах перемогти суперника на «Дніпро-Арені». Адже ми граємо вдома. І для нас результат важливіший, ніж для суперника, котрий уже вирішив свої турнірні завдання.
— То, можливо, враховуючи таку ситуацію, сподіваєтеся на поблажливість англійців, котрі вже здобули путівку до ПАР?
— У жодному разі. Збірна Англії не може грати у футбол розслаблено. Настрій у неї на кожний поєдинок максимальний.
— Тоді за рахунок чого збираєтесь досягти бажаного?
— Гадаю, нашими союзниками можуть стати самовіддача і вольові якості. Конче потрібно зіграти максимально зібрано і відповідально насамперед в обороні і, звичайно, агресивно попереду. А головне — кожен має зіграти свій найкращий матч. Кажемо, що незаслужено поступилися англійцям на «Вемблі». Оце і маємо довести на «Дніпро-Арені». Я особисто до суботи буду готовий на сто відсотків.
Відповів на запитання журналістів і капітан української збірної Андрій Шевченко (на знімку).
— Чи вистачить чотири дні для підготовки до такого надскладного матчу?
— Вистачить. Треба добре попрацювати і можна досягти чудових кондицій.
— Чи допоможуть нашій команді рідні стіни?
— Гадаю, що так. У Дніпропетровську знані вболівальники. Їхня підтримка буде для нас неабияким стимулом.
— А чи варто британцям, як то кажуть, із шкіри пнутися?
— Стараємося позбутися будь-яких ілюзій. Добре знаю характер англійців і їхнього тренера Капелло. Вони битимуться і приїдуть до Дніпропетровська виключно за перемогою. Про якісь поблажки варто забути. Тому нам необхідно налаштовуватися якнайсерйознішим чином. І пам’ятати, що нас влаштують тільки три очки.
— Чи готуєте суперникові якісь несподіванки?
— Ця тема — компетенція наших тренерів. Від себе скажу, що, враховуючи фактор свого поля, варто постаратися заволодіти ініціативою. Намагатися взяти під контроль м’яч. Багато що залежатиме і від того, яких виконавців виставить Капелло у стартовому складі. Але для нас особливо важливо якнайкраще налаштуватися психологічно і підготуватися функціонально до важкого поєдинку.
— В матчі дев’ятого туру чемпіонату України ви забили переможного м’яча. А ще зробили на полі багато корисного для свого колективу. Чи можна вважати, що ви наближаєтеся до своїх бойових кондицій?
— Скажу коротко — потроху починаю знаходити свою гру....

Фото Євгена КРАВСА.